Prve špijunske slike BMW-a X6 M50d


Prvi M model sa dizel agregatom je najavljen pre nekoliko nedelja. Reč je o BMW-u X6 M50d koji je po prvi put uslikan ispred BMW-ove fabrike Spartanburgu-u, SAD. 

X6 M50d će debitovati sledeće godine, i prema nekim informacijama ovaj dizelaš će do 100 km/h stizati za 4,9 sekundi. Takođe se zna da će snaga motora biti oko 381 KS, a da će obrtni moment iznositi 740 Nm. 

Kao što se može videti sa snimaka ovaj model karakteriše novi unapređeni usisnici za vazduh kao i LED svetla. Inicijalni kodni naziv model BMW X6 M50d je FH81 i njegova proizvodnja će početi u mesecu u aprilu u fabrici u Spratanburgu, ali uprkos tome on neće biti dostupna kupcima u SAD.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW sa NVIDIA grafičkim procesorima


BMW-NVIDIABMW i NVIDIA najavili su partnerstvo koje stavlja NVIDIA grafičke procesore u navigacione sisteme i sisteme za informacije o automobilu širom nove generacije BMW automobila u celom svetu.

NVIDIA grafički procesori će se nalaziti u navigacionim sistemima BMW automobila kako bi doneli slikovitu grafiku, sa detaljnim modelima terena, znakovima na putu i sjajnim novim interfejsom. NVIDIA procesori će se naći širom nove generacije BMW automobila, uključujući Seriju 7, Seriju 5 i Seriju 3, kao i Mini Cooper liniju automobila i X Seriju sportskih vozila.

Povodom ove saradnje Elmar Frikenštajn, Izvršni potpredsednik za Elektroniku i ambijent vožnje, u kompaniji BMW izjavio je sledeće: Pre godinu dana, imali smo viziju da donesemo najsavremeniji i najintuitivniji navigacioni sistem. U našoj potrazi za superiornim grafičkim performansama, niko ne može da se približi onome što NVIDIA donosi. Naše partnerstvo predstavlja početak nove uzbudljive faze za vozače BMW automobila.

iDrive, kompanije BMW, će karakterisati slike visoke rezolucije, izveštaji o stanju na putevima u realnom vremenu i navigacione informacije. iDrive je inteligentni koncept kontrole koji vam omogućava da na intuitivan način koristite mogućnosti u BMW automobilima. Njegova mogućnost da na jasan način pokaže najrelevantnije detalje i predviđa odluke tokom vožnje kako bi pomogao vozaču, će omogućiti vlasnicima BMW automobila da voze sigurnije i da se fokusiraju na uživanje u vožnji.

Pokrenut NVIDIA grafičkim procesorima, iDrive sistem kompanije BMW donosi:

• Vizuelno bogat, interfejs nove generacije

• Napredna, nova grafika za navigaciju i sistemi za informacije o vozilu

• Ekran visoke rezolucije (1280×600)

• Brz odziv interfejsa.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Na trkačkoj stazi testiran i novi 2012 BMW Serija Z4 Roadster sDrive 28i

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Predstavljanje BMW-a M5 za 90 sec

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 Manhart MH3 V8 RS Clubsport sa 750KS


Nemačka tjuning kompanija Manhart je po ko zna koji put modifikovala BMW E92 M3, a  njihov poslednji tjunirani BMW M3 ima čak 750 KS i nazvan je Manhart MH3 V8 RS Clubsport.
 
Ispod haube Manhart-ovog M3 nalazi se 4,4 litarski V8 biturbo motor koji se ugrađuje u BMW X5M i X6M koji je sa fabričkih 555KS pojačan na 750KS. U poboljšani motor je ugrađen veći intercoole, stavljeni su ojačani klipovi i klipnjače, kao i hladnjak ulja koji je preuzet iz X6 M modela. Sa pojačanim motorom M3 od 0-100 km/h stiže za svega 3,2 sekunde, a maksimalna brzina je 350 km/h.

Povećanjem snage motora i smanjenjem težine automobila na svega 1590 kg odnos težina/snaga iznosi 2,12 kg po KS. Ako ovaj odnos uporedimo sa odnosom koji ima Lamborghini Aventador sa 700 KS i svojih 1.575 kg i čiji je odnos težine i snage 2.25 kg /KS vidimo da je reč o veoma "opasnom" automobilu.

Takođe zamenjen je u 6-stepenski M Sport automatski menjač, a novi je uzet iz modela X6M kok je diferencija iz BMW-a M5 e60. Za kočenje je zadužen MOVIT kočioni sistem koji uključuje 6-klipna kočiona kliješta napred sa diskovima od 396x34 milimetra i 4-klipna kliješta s diskovima od 380x32 milimetra na zadnjim točkovima.

Pored svega navedenog u paket spadaju i  20-inčne "Black Edition" felne sa Continental Sport Contact 5 gumama, aero body kit od ugljeničkih vlakana koji uključuje prednji spojler, pragovi, proširenja blatobrana, zadnji difuzor, zadnji spojler, nova hauba i retrovizori od ugljeničkih vlakana kao i modifikovano ogibljenje.  

Doteran je i enterijer koji je dobio nova sportska sedišta i zaštitnim kavezom, kao i mnogo toga drugog.

Download BMW in Ovi Store now.