Video : Otvoren novi BMW M Exclusive u St. Petersburg-u


Posle Singapura u Rusiji je otvoren drugi po reduТоком свог отварање, генерални директор Александар Бистров је рекао: "Наш дилерској се налази у новом пословном делу Санкт Петербурга, где млади, модерни пословни људи оду и раде за њих, брзина, снага и престиж су важни у колима Вама.. ће пронаћи све ово и више у јединствене производе БМВ М "


Svečanom otvaranju je prisustvovalo dosta "viđenijih" ljudi. Generalni direktor Alexander Bystrov je izjavio : " Naš novi salon se nalazi u novom ekskluzivnom poslovnom delu Sank Petrburga, gde mladi, moderni poslovni ljudi rade. Za njih su su kao i za nas važni brzina, snaga i prestiž. Sve to im pruža BMW M."

Zašto Rusija? Zajedno sa Kinom BMW M smatra Rusiju jednom od najvažnijih tržišta za M modele. Da li možete da pogodite koji je omiljeni M model u Rusiji? BMW X6M.

Nadam se da će neki od prodatih modela iz M segmenta biti tjuniran kao dobro poznati zlatni BMW X5M ili hromirano zeleni M5

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW M5 na Dyno testu


Nemački tjuner PP Performance je objavio prvi snimak nezavisnog Dyno testiranja BMW-a M5. Merenja su pokazala da je testirani model razvio 444 BHP preko točkova na MAHA LPS 3000 dyno. To znači da auto razvija 573.7 BHP i 721 NM. 

Neki tjuneri poput G-Power-a su već uzeli pod svoje novi M5 i počeli da je poboljšavaju. Uspeli su da iz motora S63, koji se ugrađuje u BMW X5M i X6M izvuku 750KS (takav primer je Manhart biturbo M3) tako da očekuju da M5 meže da ima i do 700KS.

U nastavku pogledajte snimak Dyno testa koji je uradi PP Performance, kao i snimak istog tjunera u kome sa M5-icom postižu brzinu od 300km/h. 
  


Download BMW in Ovi Store now.

BMW ActiveHybrid 3 na Salonu u Detroitu


BMW je 14. oktobra ove godine u Minhenu i zvanično predstavio dugo očekivanu šestu generacije serije 3 (prvo u klasičnoj limuzinskoj verziji sa četiri vrata - fabričke oznake F30), dok će početkom januara 2012. godine na Salonu automobila u Detroitu posetioci moći da vide i novu seriju 3 sa hibridnim pogonom, nazvanu BMW ActiveHybrid 3.

BMW ActiveHybrid 3 će imati 3,0 litarski šestocilindrični benzinac sa 225 kW/306KS i elektromotor sa 40 kW/54KS (s tim što kombinovana snaga iznosi 250 kW/340KS), a njegova potrošnja će po najavama fabrike iznositi oko 6,4 l/100 km.

Hibridna "trojka" će biti u mogućnosti da se kreće i samo na elektro pogon (mada samo od 3 do 4 kilometra).

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.