BMW X4 stiže 2013. godine


O BMW-u X4 se priča već godinama (u septembru ga je u intervjuu za nemački Auto Motor und Sport i zvanično potvrdio šef BMW-a Norbert Reithofer), a nemački magazin Auto Bild sada objavljuje i novi render koji pokazuje njegov mogući izgled.
X4 (fabričke oznake F26) će se proizvoditi u američkom Spartanburgu, gde će se po nekim ranijim informacijama proizvoditi i do 90.000 komada godišnje.
U svakom slučaju, X4 (dužine oko 465 cm) će se bazirati na BMW-u X3, odlikovaće se atraktivnijim izgledom i prokupeovskim krovom.
Auto Bild najavljuje da će BMW X4 imati premijeru 2013. godine, kao i to da bi u ponudi kasnije mogla da se nađe i X4 M verzija sa oko 400KS.

Izvor : AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Novi BMW M5 stiže 0-315 km/h za manje od 30 sec

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 7-Series "40 years UAE limited edition"

 


Povodom 40-te godišnjice Ujedinjenih Arapskih Emirata BMW će na Dubai Motor Show-u predstaviti specijalan model BMW-a seroje 7. Biće napravljeno 40 primeraka i prodavaće ga dva uvoznika iz Emirata : AGMC i Abu Dhabi Motors

BMW 7-Series "40 years UAE limited edition"  će biti pravljen na bazi BMW-a 750iL. Svaki od 40 primeraka će se od osnovnog modela razlikovati po  ekskluzivnoj Marakesh Brown boji eksterijera,  Merino Platinum kožnim enterijerom,  na naslonima za glavu i iDrive tasteru će biti izgraviran amblem UAE-a, a imaće i hromiranu lajsnu na kojo će pisati "40 years UAE limited edition".

BMW 7-Series "40 years UAE limited edition" će pokretati 4,4 litarski V8 motor sa 407 KS, koji od 0 do 100 km/h dostiže za 5,5 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Dr Joerg Breuer, generalni direktor BMW Group za Bliski istok je rekao : "BMW serije 7 naš najkvalitetniji i najbolji model, neprikosnoven u svojoj klasi, i mislim da samim tim zaslužuje da specijalna verzija povodom proslave 40-godišnjice ujedinenja Ujedinjenih Arapskih Emirata bude proizvedena".

Specijalno izdanje serije 7 će se zajedno sa još 16 novih modela pojaviti na salonu automobila u Dubaiu. Na salonu će se nalaziti i BMW 7-Series “Steinway & Sons Edition”.  

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 5 proglašen za najprivlačniju premijum limuzinu srednje veličine


Američka agencija J.D. Powers proglasila je BMW serije 5 za “najprivlačniju premijum limuzinu srednje veličine”.
BMW 5 dobio je najviše ocene (pet zvezdica) u kategorijama: ukupne performanse i dizajn, performanse, udobnost, instrument tabla i stil automobila. U ostalim elementima koji su se procenjivali, BMW je dobio od 3 do 4,5 zvezdice. 
Firma J.D. Powers postoji od 1968. i poznata je po istraživanju koliko su kupci zadovoljni kvalitetom novih automobila i koliko su ti automobili dugoročno pouzdani. 
U BMW kažu da je dosadašnja prodaja serije 5 već nadmašila očekivanja ove kompanije. Nemački proizvođač ponudio je američkom tržištu tri modela nove “petice”. To su osnovni model 528i sa četvorocilindričnim motorom, zatim 535i koji ima turbo motor sa šest cilindara i 550i koga pokreće twin-turbo V8 agregat.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW mora da izvozi pirinač ?!


Kako piše Tanjug, nemački BMW je odlučio da iz Argentine izvozi pirinač jer će tako zadovoljiti zahtev Buenos Ajresa i obnoviti isporuke svojih automobila u tu južnoameričku državu.

Argentinske vlasti su ranije obavezali uvoznike da u punoj meri kompenzuju trgovinski deficit izvozom, rekao je finansijski direktor BMW Fridriha Ajhiner.

Prema podacima koncerna, otpremljeni automobili su još početkom 2011. zadržani na carini, pošto je BMW prekršio argentinske propise o uvozu robe proizvedene u inostranstvu.

Takva sudbina zadesila je i automobile marke "mini", koja takođe pripada BMW-u.

Nakon što je rukovodstvo BMW pristalo da iz Argentine izvozi autodelove, kožu, pirinač i druge poljoprivredne proizvode, koncernu je dozvoljeno da ponovo doprema svoje automobile.

Sporazum sa Buenos Ajresom postignut je u oktobru, saopštili su predstavnici nemačkog autogiganta.

Prve isporuke pirinča preko BMW planirane su za 2012. godinu.

Slično uslovljavanje argentinske vlasti su postavile i drugim svetskim automobilskim gigantima.

Kako bi zadržao plasman na argentinskom tržištu, nemački proizvođač sportskih kola i luksuznih terenaca "Porše", izvozi iz Argentine lokalno vino i maslinovo ulje ukupne vrednosti osam miliona dolara.

Kineski koncern "Čeri" je pristao da na svetsko tržište plasira argentinsko voće, južnokorejski "Hjundai" iz Argentine izvozi orahe, a japanski "Micubiši" mineralnu vodu.

Na nova argentinska pravila igre pristalo je 17 proizvođača automobila. U sličnoj situaciji našle su se i kompanije drugih industrijskih sektora, pa tako proizvođač sportske opreme i obuće "Adidas" izvozi iz Argentine nameštaj.

Automobilski koncerni imaju mogućnost da se oslobode izvoza neprofitnih proizvoda iz Argentine, ukolko otvore vlastitu proizvodnju u toj zemlji. BMW, međutim, sada takvu mogućnost ne razmatra i smatra da je susedni Brazil mnogo privlačniji.

Izvor :AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Neuspeo pokušaj da digne BMW motor na zadnji točak

Download BMW in Ovi Store now.