Nova generacije BMW-a sa NVIDIA grafičkim procesorima u infotainment sistemu

BMW i NVIDIA najavili su partnerstvo koje stavlja NVIDIA grafičke procesore u navigacione sisteme i sisteme za informacije o automobilu širom nove generacije BMW automobila u celom svetu.
NVIDIA grafički procesori će se nalaziti u navigacionim sistemima BMW automobila kako bi doneli slikovitu grafiku, sa detaljnim modelima terena, znakovima na putu i sjajnim novim interfejsom. NVIDIA procesori će se naći širom nove generacije BMW automobila, uključujući Seriju 7, Seriju 5 i Seriju 3, kao i Mini Cooper liniju automobila i X Seriju sportskih vozila.


Povodom ove saradnje Elmar Frikenštajn, Izvršni potpredsednik za Elektroniku i ambijent vožnje, u kompaniji BMW izjavio je sledeće: “Pre godinu dana, imali smo viziju da donesemo najsavremeniji i najintuitivniji navigacioni sistem. U našoj potrazi za superiornim grafičkim performansama, niko ne može da se približi onome što NVIDIA donosi. Naše partnerstvo predstavlja početak nove uzbudljive faze za vozače BMW automobila.”.
iDrive, kompanije BMW, će karakterisati slike visoke rezolucije, izveštaji o stanju na putevima u realnom vremenu i navigacione informacije. iDrive je inteligentni koncept kontrole koji vam omogućava da na intuitivan način koristite mogućnosti u BMW automobilima. Njegova mogućnost da na jasan način pokaže najrelevantnije detalje i predviđa odluke tokom vožnje kako bi pomogao vozaču, će omogućiti vlasnicima BMW automobila da voze sigurnije i da se fokusiraju na uživanje u vožnji.
Pokrenut NVIDIA grafičkim procesorima, iDrive sistem kompanije BMW donosi:
· Vizuelno bogat, interfejs nove generacije
· Napredna, nova grafika za navigaciju i sistemi za informacije o vozilu
· Ekran visoke rezolucije (1280×600)
· Brz odziv interfejsa

 

Izvor: Radulović Group 

Download BMW in Ovi Store now.