BMW M135i sa 320KS


BMW planira da sledeće godine predstavi M verziju modela 135i. To će biti još jedan novitet pored već najavljenog M550dX modela.
BMW M135i će pokretati šestocilindrični benzinaca zapremine 3,0 litara koji bi trebalo da razvija 320 konja.
Pored novog motora BMW M135i će imati i promenjen eksterijer, modifikovano ogibljenje, novi jači kočioni sistem kao i sportski enterijer. Premijera se očekuje na leto sledeće godine.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M550dX sa tri-turbo dizelašem sa 381KS

 


BMW serija 5 bi trebalo da dobije još jednog člana, model M550dX. O ovo me se dugo pričalo, a sada posle jedne BMW prezentacije u Holandiji to je više nego očigledno.
Po poslednjim informacijama ovaj model serije 5 bi trebalo da ima pogon na sva četiri točka koje bi trebalo da pokreće novi dizel motor, koji je po nekim najava planiran i za modele X5 i X6.
Reč je o novom šestocilindričnom tri-turbo dizel agregatu koji bi trebalo da ima oko 381 KS i više od 700 Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina će biti ograničena na 250 km/h, dok podatak o ubrzanju od 0 do 100km/h još nije poznat.
Novi BMW-ov motor bi trebalo biti predstavljen na sledećem Ženevskom salonu automobila, ali ne bilo čudno da se ta premijera održi na Frankfurtskom sajmu.

 

 

Download BMW in Ovi Store now.