Exkluzivno: Prve slike BMW F33 4 Series Convertible Prototype
Download BMW in Ovi Store now.

LA Auto Show: BMW M5 Frozen Silver


Na LA Auto Show-u, BMW je predstavio BMW M5 u Frozen Silver boji. Do sada, BMW M5 smo imali prilike upoznati u samo dve mat boje, Frozen Black i Frozen Gray.

U vreme lansiranja novog BMW-a M5, paleta boja za novi M5 uključivala je širok raspon boja karoserije i presvlaka: Alpine White, Black Sapphire Metallic, Havana, Silverstone, Space Grey, Imperial Blue, Grey Singapore i naravno Monte Carlo Blue.

Naravno tu je i BMW Individual program koji nudi razne kombinacije boja za BMW M5.

Download BMW in Ovi Store now.

LA Auto Show: BMW i3 i BMW i8 debitovao u stili MI4


Novi BMW i3 i i8 Concept ovih dana su u središtu pažnje na LA Auto Showu. Čisti električni i premium hibrid su glavna atrakcija na BMW-ovom štandu. A kako i ne bi kada je BMW u svrhu promocije pozvao glumicu iz filma Mission Impossible 4, Paulu Patton.
U početku predstavljen kao Vision EfficientDynamics (Vision ED) Concept, super-sportski i8 prošao je kroz dve godine intenzivnog razvoja. Glavna promena je novi 1,5 litarski benzinski motor koji zamenjuje početnu dizel varijantu istog kapaciteta. Motor se nalazi pozadi i spjen je sa menjačem pomoću dvostrukog kvačila.
BMW i8 Concept kombinuje prednosti dva različita pogonska sistema - električni motor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Električni motor nije samo dodatni izvor energije, nego ravnopravan partner benziskom motoru. Težina od 1480 kg je ekvivalent snage i težine od 236 KS na 1000 kilograma.
BMW i8 Concept je 4632 mm dug, 1955 mm širok i 1280 mm visok, i možemo ga usporediti sa dimenzijama serije 3 Coupe. Ubrzanje od 0-100 km/h je ispod 5 sekundi, a potrošnja goriva u kombinovanoj vožnji je manja od 3 l/100 km, odnosno prosječna realna potrošnja goriva kreće se između pet i sedam litara.
BMW i3 nudi mesta za četiri odrasla putnika sa savršenom all-round preglednošću, kao i impresivnih 200 litara prtljažnog prostora. 
Plug-in sistem je kompaktan električni motor montiran na zadnju osovinu. Crpi energiju iz baterija i snagu prenosi na zadnje točkove. BMW je za zahtevnije pripremio takozvani REx (Range Extender) paket, koji podrazumeva benzinski motor čiji je zadatak da pokrene generator za proizvodnju struje u trenutku kada se isprazne baterije. Električni motor može generirati 125 kW/170 KS i obrtni moment od 250 Nm. BMW i3 bi trebao do 60 km/h stići za manje od 4 sekunde, a do 100 km/h za manje od 8 sekundi. Punjenje baterija na utičnici od 220 V traje 6 sati, a sa jednim punjenjem se može preći između 130 i 160 km.

Download BMW in Ovi Store now.