Video : BMW 1M Coupe zauzeo III mesto na izboru evo Car of the Year 2011

1st: GT3 RS 4.0
2nd: McLaren MP4-12C
3rd: BMW 1 Series M Coupe


Evo liste svih kandidata:
-Renaultsport Megane 265 Trophy
 -Porsche Cayman R
 -Porsche 911 GT3 RS 4.0
 -McLaren MP4-12C
 -Lotus Elise Club Racer
 -Lamborghini Aventador LP700-4
 -Jaguar XKR-S
 -Ferrari FF
 -BMW M5
 -BMW 1-series M Coupe
 -Aston Martin V8 Vantage S

Download BMW in Ovi Store now.

BMW patentirao električni turbo punjač

 


BMW je ovih dana patentirao ideju električnog turbopunjača čiji je zadatak da pruža vrhunski odaziv motora, naročito na prelazu između praznog hoda do ubrzanja. Ova tehnologija se neće primenjivati još par godina i zato ovaj patent zvuči obećavajuće.
Turbopunjači omogućavaju da motori manje zapremnine daju relativno visoku snagu uz zadržavanje prilično dobre ekonomičnosti potrošnje goriva.
Iako je ova tehnologija stara nekoliko decenija neki od nedostataka su uspešno otklonjeni tek nedavno. Jedan od problema je bio i dobro poznata veličina turbo punjača. Manje turbine su dovoljno brze, ali ostanu bez snage na višim obrtajima, dok veće turbine nude dovoljno snage na višime broju obrtaja, ali su prespore na nižim obtajima što izaziva kašnjenje turbo punjača.
BMW je nedavno patentirao sopstvenu ideju kako rešiti ove probleme uz pomoć tehnologije o kojoj se dosta govorilo kao "električnim turbopunjačima". BMW razmatra uporabu električnog turbopunjača kao deo potencijalnog tri-turbo šestocilindarskog motora za F80 M3 model naredne generacije. Ovakav turbopunjač bi mogao biti implementiran zahvaljujući patentu koji je BMW zaštitio kod nemačke agencije za patente i koji bi mogao doneti novu revoluciju u automobilskoj industriji.

 

Princip rada električnog turbopunjača 


Za razliku od tradicionalnih mehaničkih turbina, turbina i kompresor nisu fiksnirani na istoj osovini. Putem kvačila (# 6) i (# 7), turbina i kompresor mogu biti razdvojeni od osovine (# 5). Kada je motor u praznom hodu, oba kvačila su otvorena i električni motor (# 4) može raditi bez opterećenja.

Ako vozač pritisne papučicu kvačila (# 7) zatvara se i spaja elektromotor (# 4) i kompresor (# 3). Električno napajan kompresor brzo kompresuje dovoljno vazduha za brz odaziv motora, što  smanjuje gubitke. Turbina (# 2) još je u stanju mirovanja, sve dok kompresor ne postigne određenu jačinu, zato je odvojen zbog kvačila (# 6) i još je uvek "otvoren" (čeka se da postigne određenu brzinu).

Nakon što turbina (# 2) postigne određenu brzinu, kvačilo (# 6) se zatvara i oba (turbina i električni motor) koriste se za pokretanje kompresora (# 3).

Kada je postignuta maksimalna snaga, električni motor se prebacuje u način rada alternatora, generišući energiju za baterije. Ovaj dizajn eliminiše potrebu za wastegateom, jer otpor električnog motora ograničava boost koji se može stvoriti.

Download BMW in Ovi Store now.