Steve Jobs umro u 56. godini, njegovi izumi će živeti sa BMW-om


Steve Jobs i njegova kompanija Apple su zauvek promenili i unapredili svet elektronike, a time i BMW.
Noviji modeli BMW-a koriste skoro sve od Apple-a, iPhod i iPhone su integrisani u BMW ConnectedDrive's music sistem, tu su i navigacione funkcije, razvijene su i posebne BMW aplikacije za iPhone i iPad. Mnogi BMW dileri nude naslone za sedišta sa integrisanim držačima za iPad. Najnovija BMW aplikacija za iPhone i iPad je BMW Individual App koju možete preuzeti na sledećem linku OVDE.
Sve u svemu Steve Jobs je uradio puno toga i bez njega suguran sam ne bi bilo ovoliko napretka i IT-u. Hvala mu na svemu RIP.
Slika sa početka članka je iz Stivovih mlađih dana gde se vidi da je voleo BMW a pogotovo BMW motore.

Download BMW in Ovi Store now.

Stig testirao novi BMW M5 F10

 


U najnovijem broju Top Gear magazina, Stig i James May testirali su jednim od najatraktivnijih turbo automobila na planeti - BMW M5 F10. Tekst članka nam nije poznat ali imamo kratak video koji pokazuje deo testa.

Između snimanja posebne epizode u Indiji i pripreme drugih zanimljivih stvari za novu sezonu, Top Gear voditelj James May i Stig uzili su u ruke BMW M5, ili kako su naglasili u samom naslovu časopisa, "superautomobil za modernog gospodina".
Jedva čekam da se emituje epizoda u kojoj će biti prikazan ceo test.

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW serije 6 sa M Sport paketom

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Kako koristiti BMW serije 5 kao motac kabla


Ko kaže da BMW ne može da bude multipraktik? Ne znam odakle su momcu sa snimka ali mi se čini da su iz Rusije (samo Rusi imaju ovako lude ideje). Uspreli su da pomocu BMW-a za nekoliko minuta namotaju stotinu metra kabla. Svaka čast za snalažljivost Laughing

Download BMW in Ovi Store now.

Render: BMW M3 F80 by Wild Speed


Sada kada su procurile prve špijunske fotografije i snimci nove generacije BMW-a M3 Sedan, sve interesuje kako će novi M3 izgledati bez maskirne folije.

Wild-Speed ​​je stvorio nove rendere koji pokazuju kako bi mogla izgledati buduća M3 limuzina. Branik podseća na ovaj koji možemo videti na novoj M5-tici (F10), samo što se u ovom slučaju radi o manjoj verziji. Novi M3 F80 će dobiti i sportske retrovizore u odnosu na F30.

Priče o motorima su bile brojne - od turbo V6, modifikovanog I6 N54 agregata, pa do modifikovanog S63 (motor iz X6M/X5M) agregata. No nedavni video snimak, prošao je kroz uši brojnih vrhunskih poznavaoca BMW-ovih agregata, kojik kažu da se u M3 F80 nalazi V6 motor.

Prema pouzdanom izvoru, BMW M3 limuzina F80 će se verovatno na tržištu pojaviti u drugoj polovini 2013-te. Očekujte debi na sajmu IAA 2013 u Frankfurtu.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Testiranje novih BMW N20 I4 Turbo motora

Ovaj motor se ugrađuje u novi Z4 sDrive28i, 528i i u sledeću generaciju serije 3 tj. model 328i.
Rezultat testiranja:
233hp @5350rpm

Download BMW in Ovi Store now.