BMW 3 E46 Drift Car by HGK Racing sa motorom od 500ks


Dobro je poynato da u Japanu za driftovanje koriste samo Toyote i Honde, ali u Evropi postoji samo jedna marka automobila koja se može pretvoriti u driftersku "aždaju", a to je naravno BMW.
HGK Racing je pod svoje uzeo BMW serije 3 (E46) i skinuli sa njega sve sem poda, stubova i krova. Prednji i zadnji deo automobila su skinuti, i napravljena je čelična konstrukcija koja sve to povezuje. Ako se pitate zašto auto ne zvuči kao redni šestocilindraš, to je zato što su ispod haube ugurali 6,2-litarski V8 motor koji koriste Chevrolet Corvette i Camaro.
Uz niz poboljšanja, uključujući i različite bregaste osovine i podesivi "VEMS" sistem za upravljanje motorom, snaga je povećana na 500 KS. Snaga se na zadnje točkove prenosi preko "Tremec" petostepenog mjenjača. Cela transformacija trajala je devet meseci.
Evo kako se auto posle toliko truda i uloženih sredstava ponaša na stazi, i sami procenite da li se isplatilo.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW uvodi Android OS


MW je prva automobilska marka koja je iPod integraciju uvela u automobile, i potpuno se posvetila iPhone konekciji, ali kao i svi ostali, presporo uvode iste funkcije u Android verziji. Ipak, stvari se menjaju sa lansiranjem My BMW Remote aplikacije za Googleov operativni sistem.
Kao što je slučaj sa iPhoneom, android aplikacija omogućava vozačima da sa udaljenosti otključavaju ili zaključavaju vozilo, određuju mu lokaciju, pristupaju funkcijama klima uređaja, svetala, sirene itd., što je vrlo zgodno kada na zakrčenom parkingu zaboravite gde ste ostavili vozilo. Pored toga, Google Local Search omogućava slanje poželjnih tačaka automobilu bez da se ulazi u navigacioni sistem.
BMW će aplikaciju uvesti krajem ove godine, i kada bude dostupna za Android, uključiće aktuelne informacije (real time) o stanju na putevima, što će takođe biti dostupno i za unapređenu iPhone aplikaciju.
Zbog čega je BMW-u bilo potrebno toliko vremena da usvoji Android, najbrže rastući operativni sistem za mobilne telefone? BMW za to krivi veliku količinu fragmentacije, kako što se tiče veličine displeja, tako i broja Android verzija širom sveta, što znači da testiranje i razvoj mnogo duže traju nego u slučaju iPhone verzije.

 Izvor - vrelegume.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 Coupé Chrome Bullet


U BMW Welt je stigao još jedan BMW M3 Coupe, ali ovo nije "običan" M model. Ovaj "neobični" M3 je nazvan Chrome Bullet specijalno napravljen od hroma, naravno.

I dalje je nepoznato da li je automobil na prodaju ili je u pitranju, kako i na tablici piše, Showcar. Siguran sam da bi ovaj M3 kupca našao za par sekundi. Ne bi me čudilo da taj srećnik bude iz Rusije jer smo do sada videli dosta modela od zlata i srebra.


Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO : Evo Magazine testirao novi BMW M5

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW SWITCH 2 ( zamena osnovnof modela serije 3 za model sa Performance paketom)

Download BMW in Ovi Store now.

Prodat Bertone BMW Spicup concept za 460.000 evra


BMW Spicup concept na Bonhams aukciji dobio novog vlasnika (iz SAD-a) koji je za njega izdvojio 400.000 funti (oko 460.000 evra).

BMW Spicup concept je premijerno predstavljen još 1969. godine na Salonu automobila u Ženevi, a rad je italijanske dizajnerske kuće Bertone.

Za pogon zadužen BMW-ov 2,5 litarski šestocilindrični motor, a prvi vlasnik je bio jedan holandski prodavac automobila. Za kompletu restauraciju ovog automobila je inače bila zadužena Carrozzeria Granturismo iz Milana.

Download BMW in Ovi Store now.

Render: BMW M5 Touring


Nova generacija BMW-a M5 je već među nama, a nakon što su bavarci ispromovisali sedan, ljudi sa Bimmerpost.com su načinili i ove render slika modela M5 Touring.
Ukoliko M5 Touring bude zaista ovako izgledao, ili makar približno, Audi RS6 Avant i Mercedes AMG E klase će imati jakog protivnika.

 

Da podsetimo, M5 Sedan je osnažen V8 motorom od 4,4 litra koji razvija 560 ks, a može da ubrza do 100 km na sat za 4,4 sekunde dok je maksimalna brzina sa M Drivers paketom 305 km na čas.
Izvor-TopSpeed.rs

Download BMW in Ovi Store now.