Novi BMW X1 stiže 2015., BMW X2 tokom 2016.


BMW je model X1 predstavio 2009. godine, a po pisanju nemačkog magazina Auto Bild, restilizovana verzija stiže u septembru 2013. godine, dok će se potpuno nova, druga generacija pojaviti 2015. godine.

Takođe, ponudu će 2016. godine upotpuniti i verzija sa parom vrata manje, i to model X2. Ovde i podatak da će se X1 sa produženim međuosovinskim rastojanjem pojaviti u septembru 2015., ali se neće prodavati u Evropi, budući da je pre svega namenjen kineskom tržištu.

Sledeći X1 će biti dostupan u 2WD i 4WD verzijama, sa novim ZF devetostepenim automatskim menjačem, a biće na raspolaganju i u Plug-in Hybrid verziji.

BMW X1 i X2 će po sadašnjim najavama biti dostupan u benzinskim verzijama 18i/170KS, 20i/204KS i 28i/245KS (svi sa četiri cilindra) i dizel varijantama 18d/20d, 23d i 25d. Takođe, pominje se i X1 / X2 MDrive-Edition sa M-Sport paketom i sa oko 300KS.

Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW serije 1 (F20) dobio 5 zvezdica na Euro NCAP Crash Test-u


Na najnovijem Euro NCAP Crash Test-u BMW serije 1 je dobio svih 5 zvezdica. Nova serija 1 je bila dovoljno dobra da dobije maksimalnu ocenu za bezbednost pod strožijim kriterijumima NCAP-a. Novi kritetijum zahteva da se poveća sigrunost pešaka prilikom sudara sa dosadašnjih 40% na 60% i ta pravila će važiti od sledeće godine i biće jedan od presudnih segmenata za dobijanje 5 zvezdica.
U nastavku članka se nalaze rezultati BMW-a 1 kao i snimak testa.


Download BMW in Ovi Store now.

Prototip BMW-a M6 slupan tokom testova


Tokom testiranja na Nirburgringu još jedan prototip BMW-a M6 Coupe završio je neslavno u zaštitnoj ogradi. Ovo je već druga takva nesreća koja je pogodila M odelenje prilikom razvoja ultimativnog bavarskog kupea.

Sudeći prema dostupnim špijunskim fotografijama prototip je pretrpeo znatno štetu na prednjem i zadnjem delu. Navodno su Nemci obavljali rigorozan test izdržljivosti od 300 krugova, a znamo šta to znači na jednom Nirburgringu čiji krug je nešto više od 20 km. Ne može se mnogo toga videti budući da je ekipa vrlo brzo automobil pokrila ceradom i brzo ga sakrila u sigurnost kamionske prikolice.

Izvor - AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

Slike sa BMW M Power Experience u Španiju (18 slika)

Prošle nedelje u Španiji je održan M Power Experience na kojem su ljubitelji BMW-a mogli da voze novi BMW M5. U nastavku pogledajte slike sa tog događaja.


Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW 5 Series Gran Turismo sa M Sport paketom

Download BMW in Ovi Store now.

BMW E90 by Mulgari Automotive


Britanska tjuning kuća Mulgari Automotive je poboljšala BMW seriju 3 e90 i tako usla u veluku grupu tjunera kiji su "nabudžili" seriju 3.
U paketu se nalazi aero body kit, aluminijumska hauba, izduvni sistem od nerđajućeg čelika, novi set alu felni, poboljšani kočioni sistem kao i mnogo toga drugog.
Za sada nije spominjano poboljšanje performansi ovog modela ali se slobodno može očekivati.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M planira da razvije sopstvenu marku automobila


BMW M odeljenje već duže vreme razmatra ideju razvoja sopstvenog vrhunskog supersportiste po uzoru na Mercedes-Benzov i AMG-ov SLS. Međutim, ideja je jedno, a realizacija, odnosno isplativost iste nešto sasvim drugo, otkriva za britanski magazin Autocar šef razvojnog odelenja BMW-a, Albert Biermann.
"Sa inženjerske tačke raspolažemo znanjem i tehnologijom potrebnom za razvoj takvog modela. U nekoliko navrata smo otvarali tu temu, ali nikada nismo uspeli da postignemo zadovoljavajuće parametre u poslovnom planu. Sve što radimo mora donositi novac", rekao je Biermann.
I dok bi BMW-ov odgovor na Mercedesov SLS po svemu sudeći morao da bude neisplativ projekat, namenjen podizanju ugleda marke, u M odelenju "guraju" još jednu ideju, Z4 M. Za sada je i ta ideja, međutim, u istoj situaciji kao i razmatrani supersportista.
Na kraju, Biermann se osvrnuo na trendove uvođenja dizel i hibridnih elektro pogona u sportske tržišne segmente. Tvrdi da je BMW-ov posao prodati automobile koji zadovoljavaju emocije i potrebu za zabavom, pritom koristeći tehnologije koje su trenutno dostupne, pa je nebitno radi li se o električnom pogonu ili hibridima.
O glasinama da bi u M modele ubrzo mogli da stignu dizel motori rekao je: "Nikada nećemo reći nikada ako tehnologija kakvu želimo postane dostupna."

Download BMW in Ovi Store now.