BMW serije 1 by Kelleners Sport


Nemački tjuner Kelleners Sport je predstavio slike tjuniranog BMW-a nove serije 1.
Ovo su za sada jedine slike a postoji najava da će se uskoro saznati više detalja o ovom modelu.

Kao što se na slikama vidi Kelleners Sport će pored nekoliko različitih kompleta alu felni za novog "keca" ponuditi i pakete za povećanje performansi motora, sportski izduvni sistem, modifikovano ogibljenje i doterani enterijer (koža, novi volan...).

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW Head-Up Display – simulacija realnosti

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 3 E46 Drift Car by HGK Racing sa motorom od 500ks


Dobro je poynato da u Japanu za driftovanje koriste samo Toyote i Honde, ali u Evropi postoji samo jedna marka automobila koja se može pretvoriti u driftersku "aždaju", a to je naravno BMW.
HGK Racing je pod svoje uzeo BMW serije 3 (E46) i skinuli sa njega sve sem poda, stubova i krova. Prednji i zadnji deo automobila su skinuti, i napravljena je čelična konstrukcija koja sve to povezuje. Ako se pitate zašto auto ne zvuči kao redni šestocilindraš, to je zato što su ispod haube ugurali 6,2-litarski V8 motor koji koriste Chevrolet Corvette i Camaro.
Uz niz poboljšanja, uključujući i različite bregaste osovine i podesivi "VEMS" sistem za upravljanje motorom, snaga je povećana na 500 KS. Snaga se na zadnje točkove prenosi preko "Tremec" petostepenog mjenjača. Cela transformacija trajala je devet meseci.
Evo kako se auto posle toliko truda i uloženih sredstava ponaša na stazi, i sami procenite da li se isplatilo.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW uvodi Android OS


MW je prva automobilska marka koja je iPod integraciju uvela u automobile, i potpuno se posvetila iPhone konekciji, ali kao i svi ostali, presporo uvode iste funkcije u Android verziji. Ipak, stvari se menjaju sa lansiranjem My BMW Remote aplikacije za Googleov operativni sistem.
Kao što je slučaj sa iPhoneom, android aplikacija omogućava vozačima da sa udaljenosti otključavaju ili zaključavaju vozilo, određuju mu lokaciju, pristupaju funkcijama klima uređaja, svetala, sirene itd., što je vrlo zgodno kada na zakrčenom parkingu zaboravite gde ste ostavili vozilo. Pored toga, Google Local Search omogućava slanje poželjnih tačaka automobilu bez da se ulazi u navigacioni sistem.
BMW će aplikaciju uvesti krajem ove godine, i kada bude dostupna za Android, uključiće aktuelne informacije (real time) o stanju na putevima, što će takođe biti dostupno i za unapređenu iPhone aplikaciju.
Zbog čega je BMW-u bilo potrebno toliko vremena da usvoji Android, najbrže rastući operativni sistem za mobilne telefone? BMW za to krivi veliku količinu fragmentacije, kako što se tiče veličine displeja, tako i broja Android verzija širom sveta, što znači da testiranje i razvoj mnogo duže traju nego u slučaju iPhone verzije.

 Izvor - vrelegume.rs

Download BMW in Ovi Store now.