Prodat Bertone BMW Spicup concept za 460.000 evra


BMW Spicup concept na Bonhams aukciji dobio novog vlasnika (iz SAD-a) koji je za njega izdvojio 400.000 funti (oko 460.000 evra).

BMW Spicup concept je premijerno predstavljen još 1969. godine na Salonu automobila u Ženevi, a rad je italijanske dizajnerske kuće Bertone.

Za pogon zadužen BMW-ov 2,5 litarski šestocilindrični motor, a prvi vlasnik je bio jedan holandski prodavac automobila. Za kompletu restauraciju ovog automobila je inače bila zadužena Carrozzeria Granturismo iz Milana.

Download BMW in Ovi Store now.

Render: BMW M5 Touring


Nova generacija BMW-a M5 je već među nama, a nakon što su bavarci ispromovisali sedan, ljudi sa Bimmerpost.com su načinili i ove render slika modela M5 Touring.
Ukoliko M5 Touring bude zaista ovako izgledao, ili makar približno, Audi RS6 Avant i Mercedes AMG E klase će imati jakog protivnika.

 

Da podsetimo, M5 Sedan je osnažen V8 motorom od 4,4 litra koji razvija 560 ks, a može da ubrza do 100 km na sat za 4,4 sekunde dok je maksimalna brzina sa M Drivers paketom 305 km na čas.
Izvor-TopSpeed.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Steve Jobs umro u 56. godini, njegovi izumi će živeti sa BMW-om


Steve Jobs i njegova kompanija Apple su zauvek promenili i unapredili svet elektronike, a time i BMW.
Noviji modeli BMW-a koriste skoro sve od Apple-a, iPhod i iPhone su integrisani u BMW ConnectedDrive's music sistem, tu su i navigacione funkcije, razvijene su i posebne BMW aplikacije za iPhone i iPad. Mnogi BMW dileri nude naslone za sedišta sa integrisanim držačima za iPad. Najnovija BMW aplikacija za iPhone i iPad je BMW Individual App koju možete preuzeti na sledećem linku OVDE.
Sve u svemu Steve Jobs je uradio puno toga i bez njega suguran sam ne bi bilo ovoliko napretka i IT-u. Hvala mu na svemu RIP.
Slika sa početka članka je iz Stivovih mlađih dana gde se vidi da je voleo BMW a pogotovo BMW motore.

Download BMW in Ovi Store now.

Stig testirao novi BMW M5 F10

 


U najnovijem broju Top Gear magazina, Stig i James May testirali su jednim od najatraktivnijih turbo automobila na planeti - BMW M5 F10. Tekst članka nam nije poznat ali imamo kratak video koji pokazuje deo testa.

Između snimanja posebne epizode u Indiji i pripreme drugih zanimljivih stvari za novu sezonu, Top Gear voditelj James May i Stig uzili su u ruke BMW M5, ili kako su naglasili u samom naslovu časopisa, "superautomobil za modernog gospodina".
Jedva čekam da se emituje epizoda u kojoj će biti prikazan ceo test.

 

Download BMW in Ovi Store now.