Video:Klinac u BMW Z3 stavio V10 motor i vozi 340 km/h

 


Mnogi tinejdzeri imaju snan da poseduju vrhunski auto sa vrhunskim performansama, ali malo njih je uspelo da svoj san ostvari. To se ne može reći za 18-godišnjeg Denislav Shisheva iz Bugarske koji je uspeo da ugradi V10 motor i 7-stepeni SMG menjač u BMW Z3 M Coupe. 5,0 litarski V10 motor je uzet iz BMW-a M5 i ima 530 KS
Inače Denislav vozi trke sa svojim BMW-om M3 E30, ali se nada da će uskoro početi da vozi svoj Z3.
Evo kako ova zver ide 340 Km/h

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW microNavigation

BMW radi na razvijanju prototipa mikroNavigacije, koja će pružati još detaljnija i biće "iskusnija" od trenutnog navigacionog softvera. Cilj je da se obezbedi što preciznija ruta vašeg puta.


 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Active Sound Design prenosi zvuk BMW-a M5 u kabinu


BMW je kod novog M5 primenio sistem pod imenom „Active Sound Design“. Reč je o tehnologiji koja koristi broj obrtaja motora, skuplja podatke iz ECU-a, i to sprovodi do stereo sistema kroz koji se može čuti trenutni zvuk M5 motora.
Tu je i BMW-ovo zvanično objašnjenje – „Active Sound Design“ tehnologija je specijalno razvijena za novi BMW M5 i omogućava da se pod bilo kojim uslovima isporučuje zvuk motora kroz audio sistem automobila. Digitalno procesuiranje signala se menja u skladu sa promenom broja obrtaja i obrtnog momenta, odnosno brzine automobila na putu. Rezultat je diskretan zvuk koji ispunjava kabinu, i koji dočarava karakteristike V8 motora. Pritisak na papučicu gasa izaziva istovremeni odziv, te se čuje tipična M „rika“ ispod haube.
BMW tvrdi da sistem pruća ekstremno preciznu impresiju, i da je zvuk optimizovan tako da se prostire kroz celu kabinu. I ne samo toj, jer kada se aktiviraju Sport ili Sport + režimi, zvuk unutar M5 dobija odgovarajuću „obojenost“.
Izvor - vrelegume.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

Promocija novog BMW-a serije 1 u Beogradu zakazana za 28. septembar

 


Povodom početka prodaje novog modela BMW Serije 1 u Srbiji, Delta Motors u sredu, 28. septembra organizuje njegovu zvaničnu promociju u Beogradu.

Druga generacija novog BMW Serije 1 nudi najmoderniji motor (TwinPower Turbo) i tehnologiju vešanja, ekonomičniju potrošnju goriva, značajno više prostora i inovativne elemente i opremu. I dalje jedini u svojoj klasi sa pogonom na zadnjim točkovima, ovaj automobil koristi dobre strane svog prethodnika, koji je već prodat u preko milion primeraka širom sveta.

Smeo, sa petoro vrata i naglaskom na zadnjem delu, novi BMW Serije 1 je jedinstveno visokog kvaliteta, sportskog dizajna sa elegantnim proporcijama i površinama smelog oblika tipičnim za BMW. BMW Sport Line i Urban Line predstavljaju dodatak u asortimanu sa ciljem dodatne personalizacije u vidu ekskluzivnih elemenata enterijera, eksterijera i opreme.

BMW Sport Line uključuje sportska sedišta sa specifičnim presvlakama, kožni sportski upravljač sa kontrastnim crvenim šavovima, crveno kućište za ključ, crnu unutrašnju ukrasnu lajsnu visokog sjaja i još mnogo toga. Instrumenti imaju specifičan dizajn brojeva i skala.

BMW Urban Line uključuje specifična kožni sportski upravljač i modernu unutrašnju ukrasnu lajsnu od akrilnog stakla, koja daje izraziti osećaj dubine i dostupna je u beloj ili crnoj boji. Upečatljivi efekat pružaju i ambijentalna i pozdravna svetla, koja mogu da budu naranžasta ili LED kraljevsko plava.

Elementi BMW Line asortimana su ukomponovani do najsitnijih detalja i kreiraju upečatljiv vizuelni utisak. Ostali individualno podesivi elementi uključuju izbor presvlaka za sedišta, unutrašnjih ukrasnih lajsni i ukrasnih tračica, kao i naplataka od lake legure.

Nova generacija 1.6 litarskih benzinskih motora: BMW 116i sa 100kW/136 ks, BMW 118i sa 125 kW/170 ks. Radikalno redizajniran 2.0 litarski dizel motori: BMW 116d sa 85 kW/116 ks, BMW 118d sa 105 kW/143 ks, BMW 120d sa 135 kW/184 ks. Planirano je i skoro lansiranje modela BMW 116d EfficientDynamics Edition, sa 85 kW/ 116 ks 1.6 litarskim dizel motorom i dodatnom tehnologijom koja smanjuje potrošnju goriva i koja će emisiju CO2 smanjiti na samo 99g/km po mernim standardima EU.  

PR Delta Automoto 

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Novi BMW M5 juri autoputem 300 km/h

Download BMW in Ovi Store now.

BMW TV : BMW na IAA 2011

 

Download BMW in Ovi Store now.