1 AUTOMOBIL. 2 KARAKTERA. Novi BMW Serije 1


Povodom početka prodaje novog modela BMW Serije 1 u Srbiji, Delta Motors u sredu, 28. septembra, sa početkom u 20h, u BMW salonu, Radnička 8, organizovana je promociju ovog modela.  Tom prilikom, zvanicama se obratio Nemanja Lazić, Direktor Delta Motorsa.

Druga generacija novog BMW Serije 1 nudi najmoderniji motor (TwinPower Turbo) i tehnologiju vešanja, ekonomičniju potrošnju goriva, značajno više prostora i inovativne elemente i opremu. I dalje jedini u svojoj klasi sa pogonom na zadnjim točkovima, ovaj automobil koristi dobre strane svog prethodnika, koji je već prodat u preko milion primeraka širom sveta.

Smeo, sa petoro vrata i naglaskom na zadnjem delu, novi BMW Serije 1 je jedinstveno visokog kvaliteta, sportskog dizajna sa elegantnim proporcijama i površinama smelog oblika tipičnim za BMW. BMW Sport Line i Urban Line predstavljaju dodatak u asortimanu sa ciljem dodatne personalizacije u vidu ekskluzivnih elemenata enterijera, eksterijera i opreme.

BMW Sport Line uključuje sportska sedišta sa specifičnim presvlakama, kožni sportski upravljač sa kontrastnim crvenim šavovima, crveno kućište za ključ, crnu unutrašnju ukrasnu lajsnu visokog sjaja i još mnogo toga. Instrumenti imaju specifičan dizajn brojeva i skala.

BMW Urban Line uključuje specifična kožni sportski upravljač  i modernu unutrašnju ukrasnu lajsnu od akrilnog stakla, koja daje izraziti osećaj dubine i dostupna je u beloj ili crnoj boji. Upečatljivi efekat pružaju i ambijentalna i pozdravna svetla, koja mogu da budu naranžasta ili LED kraljevsko plava.

Elementi BMW Line asortimana su ukomponovani do najsitnijih detalja i kreiraju upečatljiv vizuelni utisak. Ostali individualno podesivi elementi uključuju izbor presvlaka za sedišta, unutrašnjih ukrasnih lajsni i ukrasnih tračica, kao i naplataka od lake legure.

Nova generacija 1.6 litarskih benzinskih motora: BMW 116i sa 100kW/136 ks, BMW 118i sa 125 kW/170 ks. Radikalno redizajniran 2.0 litarski dizel motori: BMW 116d sa 85 kW/116 ks, BMW 118d sa 105 kW/143 ks, BMW 120d sa 135 kW/184 ks. Planirano je i skoro lansiranje modela BMW 116d EfficientDynamics Edition, sa 85 kW/ 116 ks 1.6 litarskim dizel motorom i dodatnom tehnologijom koja smanjuje potrošnju goriva i koja će emisiju CO2 smanjiti na samo 99g/km po mernim standardima EU.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW V10 motora sa 720 KS

 


Američki tjuner DINAN je predstavio poboljšanu verziju legendarnog BMW-ovog V10 motora. Oni su upraavo završili prilagođavanje BMW S85 motora koji se nalazi u modelima M5 (E60) i M6 (E63). 
Pogledajete kako sada radi ova zver zapremine 5,8l sa 720 KS

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 528i 30th Anniversary Edition


Slaveći 30 godina prisustva na japanskom auto tržištu, BMW je objavio specijalnu ediciju modela 528i nazvanu Anniversary Edition.


Ovaj model svoju "motivaciju" crpi iz trolitarskog motora. BMW kaže da će samo 200 primeraka modela biti napravljeno i da će se u gomili izdvajati po Japan M Sport paketu sa kastomizovanim prednjim i zadnjim branicima, "sajtnama" i velikim felnama, sa Deep Sea Blue Metallic farbom sa konstrastnim bež Dakota kožnim sedištima.

Ugodnosti unutrašnjosti doprinosi i nov premijum audio sistem od 600W, kao i mnoštvo elemenata od najfiniijeg drveta.
Izvor: TopSpeed.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 Tornado RS by G-Power


G-Power je objavio još jedan paket za BMW M3, i to koji M3 ovoga puta čini najmoćnijim na svetu sa 720 ks iz V8 sa superčardžerom.
M3 Tornado RS je u zoni superautomobila kada se radi o ubrzanju, jer sprint do 100 km na sat traje samo 3,7 sekundi.

Motor o kome je reč je u originali imao zapreminu od 4 litra, ali je to povećano za 15%, na 4,6 litara. Uz 720 "konja" motor ima i 700 Nm obrtnog momenta usled čega maksimalna brzina premašuje 330 km na čas.

Model ima novu aerodinamičnu opremu od ugljeničnih vlakana koja ne samo da smanjuje težinu automobila, već i povećava aerodinamičnu silu potiska. Velike felne su u ovom slučaju obaveza, te su postavljene Silverstone Clubsport felne od 20 inča u Michelin Super Sport gumama.

U ostale zanimljive novine spadaju i nove keramičke kočnice, nova amortizacija i izduvni sistem od titanijuma.

Download BMW in Ovi Store now.

Exskluzivne slike exskluzivnog BMW M salona u Singapuru (13 slika)


M-Power je na veliko zadovoljstvo M fanova otvorio prvi i jedini ekskluzivni BMW M salon.
Cilj otvaranja ovog salona koji se nalazi u Singapuru je da se desetostruko poveca broj prodatih BMW M modela u roku od dve godine.
Čelni ljudi BMW-ovog sektora za Aziju i generalni direktor Anthony Chan veruju u veliki potencilaj M modela u svetu visokih performansi. Zbog toga i ne čudi sve veća implatacija koncept modela koji su jedinstveni u svetu.
Evo i slika koje pokazuju kako izgleda ovaj salon.


Download BMW in Ovi Store now.

Novi Špijunski video: BMW 6 Gran Coupe

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Novi BMW M5 na Autocar testu

Download BMW in Ovi Store now.