Render: BMW X1 M

 
Prva glasina oko BMW-a X1 M pojavila se početkom ove godine kada je jedan BMW-ov insajder izvestio o mogućoj M verziji popularnog BMW-a X1 Sports Activity Vehicle.
BMW X1 je trenutno u Evropi najprodavaniji SAV. Kupci su još uvek na listama čekanja, dok kupci u Americi moraju čekati do 2012-te, jer je potražnja za X1 u Evropi iznad očekivanja. BMW X1 je pokrenut u Evropi 2009. godine. Vrlo brzo približio se brojci od 200.000 proizvedenih primeraka, što dodatno govori o popularnosti ovog modela.
Nakon dve godine od izlaska na tržište, BMW kreće napred i neke informacije iz kompanije govore da se na uveliko razmatra o plasiranju X1 M modela, a ujedno se razmišlja i o sledećoj generaciji BMW-a X1.
BMW X1 je testiran sa N54 motorom koji se nalazi u 1M modela, ali propisi o emisiji CO2 u nekim zemljama ne dozvoljavaju ovaj motor, pa se lako može naslutiti kako mu je životni vek pri kraju, tako da bi se ispod haube mogao naći najnoviji twin-power turbo četvorocilindrični motor koji je takođe već testiran u X1 modelu. Snaga bi mu trebala biti malo viša od 1M modela, odnosno oko 343 KS koliko ima i BMW M3 E46.

Download BMW in Ovi Store now.
«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10