IAA 2011: Novi BMW M5 (slike)

 


Nije bilo lako BMW-u da posle E60 M5 modela koji pokreće V10 motor naprave njegovog naslednika, ali je novi M5 sa turbo V8 motorom i više nego dobar naslednik.

Na predstavljanju u Frankfurtu pored M5 Monte Carlo plave boje ( viđali smo ga na promotivnim snimcima i slikama) pokazani su M5 u Alpina beloj i Moonstone boji.

Ko je posetio BMW-ov M štand stekao je osećaj kao da je M5 preovladavao njim, što i ne čudi jer je oko njega prolazio M5 u Moncte Carlo plavoj boji.

Više detalja o BMW-u M5 možete pročitati OVDE , OVDE, OVDE  i OVDE.
 

 

Download BMW in Ovi Store now.

IAA 2011: BMW X6 M Performance

 


Jedan deo BMW-ovog štanda u hali 11 na sajmu u Frankfurtu  posvećen je samo BMW M modelima. Jededan od modela sa tog dela štanda koji je doživeo svoju premijeru je i X6M sa Performance delovima.

Melbourne metalik crveni X6 M sports M Performance ima 21-inčne alu felne, zadnji spojler od ugljeničnih vlakana (cena 525 eura), prednju masku u crnoj boji (cena 120 eura), deo branika od ugleničinh vlakana ( 1500 eura), M Performance "škrge" ( 750 eura)...

Unutra X6M dolazi opremljen sa
Silverstone kožom, puno detalja od karbonskih vlakana, M Performance volanom i sa još mnogo detalja odspecifičnih materijala.

Model koji se nalazio na štandu ima opremu u vrednosti od 21.000 eura. Ukupna cena predstavljenog modela je 192.815 eura.

 

Download BMW in Ovi Store now.

IAA 2011: 2012 BMW 3 Series Exclusive Edition

 


Jednu od premijera na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu doživeo je i BMW serije 3 Exclusive Edition. Predstavljeni model bio je u Mineral sivoj boji.

Serija 3
Coupe i Convertible Exclusive Edition dolaze opremljeni novim 18-inčnim V-Spoke alu felnama. Dakota kožna sedišta sa sivim šavovima imaju veliki uticaj u unutrašnjosti modela, a mogu se naručiti i crna sedišta prošivena belim koncem.

Ovo su samo od nekih dodataka koje kupci ovog modela moga da poruče kako bi njihov auto bio jedninstven :

 

Edition Exclusive Model :
 • 18-inčne V-spoke alu felne od lakih legura
 • Exkluzivnu boju karoserije, Mineralno siva (ili neka druga varijanta )
 • Kućišta retrovizora u Oxide Silver boji
 • Dakota kožna sedišta sa exkluzivnim Pearl Grey šavovima, ili crna sedišta sa belim šavovima
 • Patosnice sa obojenim krajevima
 • Delove unutrašnjosti u Bamboo Grain Anthracite boji
 •  Hromirane pragove

M Sport Edition Model

 • Exkluzivna Silverstone boja (kao kod BMW-a M3)
 • 18-inčni Ferric Grey alufelne od lakih legura
 • BMW Individual High Gloss Shadow Line prozori
 • Zadnji branik sa integrisanim difuzotom + opciono M spjler
 • Sportska sedišta sa M detaljima, M Sport volan, papučice od nerđajućeg čelika i aluminijumski M oslonac za nogu
 • Dakota kožna sedišta sa plavim šavovima
 • Srebrni pragovi
 • M Sport patosnice


Pored ovoga kupci imaju na raspolaganju 15 boja u kojima može da im bude ofarban krov. BMW serije 3 Exclusive Edition će biti dostupni samo Evropskom tržištu.


 

Download BMW in Ovi Store now.

IAA 2011: Video BMW 1 Series Performance Studie

 


Kao što je najavljeno ranihje ove nedelje BMW je na salonu u Frankfurtu predstavio seriju 1 Performance Studie. BMW je izabrao model 120d kako bi na njemu prikazao neke najnovije i najbolje dodatke i performanse.

Mali dizelaš ima aerodinamilki paket sa nekoliko BMW Performance delova. Sportski paket uključuje prednji i zadnji difuzor, karbonseka kućišta retrovizora, nove pragove, zadnji spojler... Crne dekorativne trake u potpunosti daju sportski izgled ovom modelu i odlično se uklapaju sa tamno sivim BMW Performance alu felnama od 19 inča.

Što se tiče unutrašnjosti 120d ima BMW Performance volan ( sa malim displajom na vrhu), sportske alu pedale, sportske patosnic, puno detalja od karbonskih vlakana ( deo volana, ručke na vratima), ručica menjača je presvučena istom kožom kao i volan. Takođe auto ima i novi audio sistem.

Performanse za modele 10d i 125i (sa N20 motorima) će biti poboljšane u budućnosti.


 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1 M Coupe stripe package

 
BMW Performance je u svoju ponudu uvrstio stripe package ( trkačke trake u stilu BMW-a 3.0 CSL) za BMW serije 1 M Coupe.
BMW Performance ovaj paket nudi i za M3 Coupe, M3 Cabrio, X5 M i X6 M modele.  
Pored traka u M bojama u ponudi za 1 M Coupe se nalaze i drugi BMW Performance dodaci, crni prednji bubrezi, zadnj spojler i retrovizori od ugljeničnih vlakana, M Performance alu felne kao i mnogo toga drugog.

Download BMW in Ovi Store now.