RevoZport 1M Raze P450

 
RevoZport Racing Technology i CP Engineering su zaslužni za nastanak ovog modifikovanog BMW-a 1M Coupe-a, koji je dobio ime RevoZport 1M Raze P450.

Pre svega, težina je zahvaljujući upotrebi delova od ugljeničnih vlakana smanjena za 60 kg u odnosu na fabrički model, dok podatak o poboljšanju šestocilindričnog motora (fabrički ima 340KS) nije iznesen. Ipak, broj 450 u imenu navodi da RevoZport 1 M Raze P450 raspolaže sa 450 KS.

Paket izmjena između ostalog podrazumeva i prednji spojler, set pragova, spojler na poklopcu prtljažnika, zadnji difuzor, krovni spojler, retrovizore i prednje "bubrege" od ugljičnih vlakana, titaniumski izduvni sistem koji je težak samo 7 kilograma ...

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Kako je nastao BMW logo

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1M Coupe bi uskoro mogao "izumreti"

 
BMW 1M Coupe bi uskoro mogao postati skupoceni primerak. Zašto? Pa upravo zato što bi ih moglo ostati svega nekoliko nastavi li se ova tendencija sudara. Ovo je već treći sudar u posljednjih dve nedelje, a u kojemu je glavna uloga pripala najmanjem članu M porodice.
Sve je počelo u Južnoj Koreji. Tamošnji nesrećni vlasnik automobila je objavio slike preko BMW-ovog 1Addicts foruma,  koje prikazuju prvi slupani primerak od njih 80 koliko je stiglo na tržište Južne Koreje. Vlasnik ovog BMW-a tvrdi da je drugi automobil prošao na crveno i zakucao se u njegov prednji desni deo automobila.

Nakon toga usledio je još jedan udes, ali na putevima Poljske. Kriv je bio klizav put, srećom materijalna šteta nije tako velika, a i nije bilo ostalih učesnika ovog udesa.

Danas vam donosimo ozbiljniji incident koji se dogodio u Južnoj Africi, a opet zahvaljujući članu 1Addict foruma imamo sliku sa lica mesta. Ovog puta se radi o belom BMW 1M Coupe-u. Vozač 340 KS snažnog BMW-a skrenuo je kako bi izbegao osobu koja je pretrčavala ulicu i čeono se  sudario sa automobilom (Kia Picanto) iz suprotnog smera. Srećom, i u ovom slučaju niko nije ozbiljnije povređen.

Download BMW in Ovi Store now.

Neto profit BMW-a u drugom tromesečju više nego udvostručen


Velika globalna tražnja luksuznih automobila donela je BMW-u visoki profit u drugom tromesečju.
Iz BMW-a navode da je neto profit u tri meseca zaključno sa junom više nego udvostručen u odnosu na isti period lani, na 1,81 milijardu evra.
Prihodi su istovremeno porasli za 16,5 odsto na 17,9 milijardi evra. 
U saopštenju nemačke autokompanije navodi se da "očekuje da poslovna klima ostane povoljna u drugoj polovini 2011". 
Bavarski automobilski gigant, koji proizvodi i vozila marki "mini" i "rols-rojs", je u drugom tromesečju prodao rekordnih 450.608 vozila, što je porast od 18,8 odsto na godišnjem nivou. 
U prvih šest meseci ove godine prodaja je porasla za 19,7 odsto na 833.366 vozila. 
BMW je prošlog meseca objavio novu prognozu za 2011. očekujući prodaju od preko 1,6 miliona automobila. 
Prodavci ove kompanije isporučuju sve više vozila širom sveta, a pogotovo u Kini i ostatku Azije, gde je novi pokretacki motor rasta celokupne automobilske industrije.

Izvor :AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Ukradenim BMW-om udario u policijsko vozilo i pokušao da pobegne

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW 1M vs CSL na Nurburgring

Download BMW in Ovi Store now.

BMW traži novi način za označavanje svojih modela

 
Nemački BMW je već dugi niz godina poznat po jednostavnim oznakama svojih modela, iz kojih se moglo saznati o kom se modelu i motorizaciji radi. Ipak, stvari se polako menjaju i BMW traži novi način za označavanje svojih modela.

Jedan od razloga je i novi model koji će biti manji od danas aktuelne "jedinice", pa se na taj način stvara problem njegove oznake. BMW će u budućnosti zadržati neke brojčane oznake modela, ali se ubrzano radi na traženju novih imena.

Te promene se ne odnose samo na BMW, već na celu grupaciju u kojoj se nalaze MINI i Rolls-Royce, a najveći je problem što su neka imena već zaštićena. Još nije poznato koji će biti prvi model sa novim imenom.

Izvor :AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.