Ekskluzivno - slike novog BMW-a serije 3

 
Pojavilo se nekoliko slika potpuno nemaskirane nove, šeste generacije BMW-ove "trojke" (F30).

Nemački Auto Bild je inače još u maju pisao da se premijera nove "trojke" u sedan verziji očekuje do kraja ove godine, dok bi prodaja trebalo da startuje na proleće 2012.
 
Ponuda će naravno kasnije biti proširivana, pa će nakon sedana stići i karavanski Touring (u prodaji od 3. kvartala 2012.), krajem 2013. su na redu Coupe i GT, a tokom 2014. će se pojaviti i Cabrio, novi M (sa šestocilindričnim Tri-Turbo motorom od oko 450 konja) i GanCoupe sa četiri vrata. To nije sve, jer će kupcima kasnije na raspolaganju biti i hibridna verzija o kojoj za sada nema konkretnijih detalja.
 
Britanski Autocar je još početkom godine najavio da bi u paleti pogonskih agregata trebalo da bude i novi trocilindrični dizel motor. Radi se o 1,5 litarskom trocilindričnom dizelašu sa 150KS, koji bi emitovao manje od 100 grama CO2 po kilometru.

Takođe, u ponudi će biti i start/stop sistem, sistem regeneracije kočione sile, night vision, head-up display, lane departure sistem, osmostepeni automatski menjač...

 
Nova serija 3 sedan će po pisanju britanskog Auto Expressa imati za najmanje 38 mm duže međuosovinsko rastojanje nego sadašnja "trojka", uz više mesta u unutrašnjosti.

Text: AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1 M Coupe by AC Schnitzer

 
Nemački AC Schnitzer nikada ne miruje. Pre par dana predstavio je svoj tjuning program za BMW-ovu seriju 1 M Coupe.

U novi tjuning paket ulaze   AC Schnitzer High Performance Brake System sa šestoklipnim kočioniom kleštima napred i četvoroklipnim pozadi , modifikovano ogibljenje, više vrsta alu felni. Unutrašnjos je takođe oplemenjena te se sada može dobiti kožna ili aluminijumska ručica menjača, aluminijumska ručica ručne kočnice, aluminijumske pedale, nove patosnice sa AC Schnitzer logom kao i mnoge druge stvarčice.
 
Što se performansi tiče oko toga nema nikakvih detalja, može se očekivati da će snaga motora sa 340ks koliko ima fabrički model biti povećana na 380ks. 
 
Cena takođe nije objavljena.

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunski video: BMW 6-Series Gran Coupe

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW Vision ConnectedDrive

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Prvi put uživo snimljeni BMW i3 i i8

 
 
Više detalja o BMW-u i3 i i8 možete pročitati ovde.

Download BMW in Ovi Store now.

Video HD : Vožnja BMW-a po Alpima

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Autogespot provozao BMW 1M Coupe

Download BMW in Ovi Store now.