BMW planira modele i4 i i5

 
BMW-ova eko porodica bi uskoro mogla da bude proširena modelima i4 i i5. Prva dva automobila sa kojima će započeti "i" priča su praktični gradski i3 sa električnim pogonom i hibridni sportista i8. Razvoj pomenutih modela i4 i i5 je navodno već počeo.

Osnova dva nova modela će biti ista kao i kod već predstavljenih i3 i i8, odnosno radiće se o konstrukciji napravljenoj od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP - carbon fibre-reinforced plastic). Pogonski sklopovi će takođe biti preuzeti od ova dva modela u više ili manje adaptiranoj formi.

Konkretno, i4 će se bazirati na platformi i3, a očekuje se i unapređena verzija njegovog pogonskog sklopa. Ovaj model bi trebalo da bude manji coupe, dakle očekuju se širi trag točkova, bolja aerodinamika i motorizacija koja će pratiti sportski stil. I u ovom modelu bi trebalo da bude dostupan opcioni 2-cilindrični benzinski motor u ulozi generatora električne energije, odnosno kao tzv. range-extender.

i5 bi s druge strane trebalo da preuzme hibridni pogonski sklop čiju osnovu čine 1,5 litarski 3-cilindrični turbo i električni motor. Ipak, njegova ukupna snaga će biti manja nego u i8. Ovaj automobil bi mogao najbolje da opiše kao sportska limuzina.

Na BMW i4 i i5 moraćemo najverovatnije da čekamo do 2013/14.

Izvor :AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Novi promo snimci BMW-a seriej 6

 
 
 

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW Track Day na Misano Race stazi

 

 
Jedan YouTube korisnik je pre neki dan postavi snimak koji pokazuje brojne BMW modele na stazi Misano. Na snimku će te videti BMW 1M, M3 e92, Z4, kao i šta sve rade na stazi.

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Novi BMW M5 ponovo "reži" po stazi

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X6 za 2012--u godinu

 

 
U MInhenu je tokom test vožnje snimljen skoro ne maskirani BMW X6, imenjena verzija već dobro poznatog modela koja je najavljena za 2012. godinu.
Novi X6 skoro da i nema neke veće estetske promene, a najupečatljivija i najočiglednija je promena prednjih svetala, gde se sada nalaze "angel eye" prednja svetla sa LED dnevnim svetlima. 
 
 
X6 će imati i nova zadnja svetla, dok će ga pokretati novi tri-turbo 3.0L dizel agregat sa 400KS .

 

 
Premijera se očekuje na proleće sledeće godine.

Download BMW in Ovi Store now.