BMW planira modele i4 i i5

 
BMW-ova eko porodica bi uskoro mogla da bude proširena modelima i4 i i5. Prva dva automobila sa kojima će započeti "i" priča su praktični gradski i3 sa električnim pogonom i hibridni sportista i8. Razvoj pomenutih modela i4 i i5 je navodno već počeo.

Osnova dva nova modela će biti ista kao i kod već predstavljenih i3 i i8, odnosno radiće se o konstrukciji napravljenoj od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP - carbon fibre-reinforced plastic). Pogonski sklopovi će takođe biti preuzeti od ova dva modela u više ili manje adaptiranoj formi.

Konkretno, i4 će se bazirati na platformi i3, a očekuje se i unapređena verzija njegovog pogonskog sklopa. Ovaj model bi trebalo da bude manji coupe, dakle očekuju se širi trag točkova, bolja aerodinamika i motorizacija koja će pratiti sportski stil. I u ovom modelu bi trebalo da bude dostupan opcioni 2-cilindrični benzinski motor u ulozi generatora električne energije, odnosno kao tzv. range-extender.

i5 bi s druge strane trebalo da preuzme hibridni pogonski sklop čiju osnovu čine 1,5 litarski 3-cilindrični turbo i električni motor. Ipak, njegova ukupna snaga će biti manja nego u i8. Ovaj automobil bi mogao najbolje da opiše kao sportska limuzina.

Na BMW i4 i i5 moraćemo najverovatnije da čekamo do 2013/14.

Izvor :AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Novi promo snimci BMW-a seriej 6

 
 
 

Download BMW in Ovi Store now.