Otkriveno kako će izgledati BMW-ov štand na salonu u Frankfurtu 2011

 
Posetioci Salona automobila u Frankfurtu svakako će uživati u mnoštvu različitih štandova, a jedan od njih nedavno je prikazan na Facebook-u. Reč je o BMW-u koji je objavio slike svog štanda, a na nekim od njih se vidi mesto gde će, između ostalog, biti izloženi električni i3 i i8 koncepti.

Gorostasna konstrukcija proteže se na dva nivoa, sa stazom koja obavija čitavu konstrukciju, što sugeriše da će posetiocima biti omogućeno da provozaju neke od automobila tokom ovog događaja.


Izvor : totalcar.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW F20 1-series Performance Concept

 
BMW je pripremio atraktivnu studiju na bazi nove serije 1, a ove slike su nastale u Frankfurtu, tokom prezentacije za dilere.

BMW Performance Studie 1-series će moći da vide i posetioci ovogodišnjeg Salona automobila u Frankfurtu (od 15. do 25. septembra), ali konkretniji detalji tek slede.

U svakom slučaju, BMW Performance Studie 1-series je dobio još agresivnije branike u odnosu na BMW seriju 1 sa M-Sport paketom, trkačke trake, kao i nove Performance točkove od (najverovatnije) 19 inča. Za sada nije poznato šta se krije ispod poklopca motora.

Izvor : AutoBlog.rs
 

Download BMW in Ovi Store now.

Priča o napuštenom BMW-ovom salonu

U Kanadi, tačnije u Ontariju, nalazi se napušteni salon i zastupništvo BMW-a iz 1988. godine koji sve ove godine stoje "netaknuti". Od poda do plafona sve je onako kako je bilo osamdesetih godina prošlog veka.

 
Ovaj salon pune 23 godine stoji netaknut, a sve u njemu kao da je zaustavljeno u vremenu; od salonskih vozila, enterijera i servisa. Prostor se čisti i održava, pa se ne može reći da je napušten.


Salon je uređen u stilu osamdesetih godina prošlog veka. Međutim, ono što najviše privlači pažnju su dva modela BMW-a, koji sve te godine stoje "nataknuti" i uglancani. Reč je o modelu 635csi bele boje i modelu serije 5 E24.
 
Zna se da je ovaj salon 1988. godine zatvoren, jer je vlasnik izgubio licencu. Nakon toga, otvorio je novi salon u Torontu, a ovaj nikada nije prodao, zatvorio ili preselio. Komšije pričaju da u servis često dolazi čovek u crnom BMW-u, ali nije poznato da li je reč o vlasniku.


Međutim, ubrzo nakon što je svet obišla priča o "ukletom" zastupništvu BMW-a u Kanadi, saznaje se da iza svega toga stoji čovek u svojim ranim šezdesetim, koji vozi svetlo plavi 733i.
 
On je izjavio da "morate biti ludi kao on, da biste uživali u posedovanju ovakvog mesta". Zatim je dodao da ga glasnine ne zanimaju.


A ljudi pričaju da je ovo zastupništvo zatvoreno 1988. godine i da vlasnik sve ove godine održava taj prostor jer se nada da će jednog dana ponovo pokrenuti posao.
 
"Međutim, u ovom momentu, zgrada je zanimljivija kao istorijski spomenik BMW-a, nego kao prodajno mesto", mišljenje je automobilskih novinara.


 Tu misterijama nije kraj, jer pored salona, postoji i podzemni nivo u koji se ulazi iz dvorišta. 
 

Izvor : B92.net

Download BMW in Ovi Store now.

Ekskluzivno - slike novog BMW-a serije 3

 
Pojavilo se nekoliko slika potpuno nemaskirane nove, šeste generacije BMW-ove "trojke" (F30).

Nemački Auto Bild je inače još u maju pisao da se premijera nove "trojke" u sedan verziji očekuje do kraja ove godine, dok bi prodaja trebalo da startuje na proleće 2012.
 
Ponuda će naravno kasnije biti proširivana, pa će nakon sedana stići i karavanski Touring (u prodaji od 3. kvartala 2012.), krajem 2013. su na redu Coupe i GT, a tokom 2014. će se pojaviti i Cabrio, novi M (sa šestocilindričnim Tri-Turbo motorom od oko 450 konja) i GanCoupe sa četiri vrata. To nije sve, jer će kupcima kasnije na raspolaganju biti i hibridna verzija o kojoj za sada nema konkretnijih detalja.
 
Britanski Autocar je još početkom godine najavio da bi u paleti pogonskih agregata trebalo da bude i novi trocilindrični dizel motor. Radi se o 1,5 litarskom trocilindričnom dizelašu sa 150KS, koji bi emitovao manje od 100 grama CO2 po kilometru.

Takođe, u ponudi će biti i start/stop sistem, sistem regeneracije kočione sile, night vision, head-up display, lane departure sistem, osmostepeni automatski menjač...

 
Nova serija 3 sedan će po pisanju britanskog Auto Expressa imati za najmanje 38 mm duže međuosovinsko rastojanje nego sadašnja "trojka", uz više mesta u unutrašnjosti.

Text: AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1 M Coupe by AC Schnitzer

 
Nemački AC Schnitzer nikada ne miruje. Pre par dana predstavio je svoj tjuning program za BMW-ovu seriju 1 M Coupe.

U novi tjuning paket ulaze   AC Schnitzer High Performance Brake System sa šestoklipnim kočioniom kleštima napred i četvoroklipnim pozadi , modifikovano ogibljenje, više vrsta alu felni. Unutrašnjos je takođe oplemenjena te se sada može dobiti kožna ili aluminijumska ručica menjača, aluminijumska ručica ručne kočnice, aluminijumske pedale, nove patosnice sa AC Schnitzer logom kao i mnoge druge stvarčice.
 
Što se performansi tiče oko toga nema nikakvih detalja, može se očekivati da će snaga motora sa 340ks koliko ima fabrički model biti povećana na 380ks. 
 
Cena takođe nije objavljena.

Download BMW in Ovi Store now.