BMW 1M Coupe bi uskoro mogao "izumreti"

 
BMW 1M Coupe bi uskoro mogao postati skupoceni primerak. Zašto? Pa upravo zato što bi ih moglo ostati svega nekoliko nastavi li se ova tendencija sudara. Ovo je već treći sudar u posljednjih dve nedelje, a u kojemu je glavna uloga pripala najmanjem članu M porodice.
Sve je počelo u Južnoj Koreji. Tamošnji nesrećni vlasnik automobila je objavio slike preko BMW-ovog 1Addicts foruma,  koje prikazuju prvi slupani primerak od njih 80 koliko je stiglo na tržište Južne Koreje. Vlasnik ovog BMW-a tvrdi da je drugi automobil prošao na crveno i zakucao se u njegov prednji desni deo automobila.

Nakon toga usledio je još jedan udes, ali na putevima Poljske. Kriv je bio klizav put, srećom materijalna šteta nije tako velika, a i nije bilo ostalih učesnika ovog udesa.

Danas vam donosimo ozbiljniji incident koji se dogodio u Južnoj Africi, a opet zahvaljujući članu 1Addict foruma imamo sliku sa lica mesta. Ovog puta se radi o belom BMW 1M Coupe-u. Vozač 340 KS snažnog BMW-a skrenuo je kako bi izbegao osobu koja je pretrčavala ulicu i čeono se  sudario sa automobilom (Kia Picanto) iz suprotnog smera. Srećom, i u ovom slučaju niko nije ozbiljnije povređen.

Download BMW in Ovi Store now.

Neto profit BMW-a u drugom tromesečju više nego udvostručen


Velika globalna tražnja luksuznih automobila donela je BMW-u visoki profit u drugom tromesečju.
Iz BMW-a navode da je neto profit u tri meseca zaključno sa junom više nego udvostručen u odnosu na isti period lani, na 1,81 milijardu evra.
Prihodi su istovremeno porasli za 16,5 odsto na 17,9 milijardi evra. 
U saopštenju nemačke autokompanije navodi se da "očekuje da poslovna klima ostane povoljna u drugoj polovini 2011". 
Bavarski automobilski gigant, koji proizvodi i vozila marki "mini" i "rols-rojs", je u drugom tromesečju prodao rekordnih 450.608 vozila, što je porast od 18,8 odsto na godišnjem nivou. 
U prvih šest meseci ove godine prodaja je porasla za 19,7 odsto na 833.366 vozila. 
BMW je prošlog meseca objavio novu prognozu za 2011. očekujući prodaju od preko 1,6 miliona automobila. 
Prodavci ove kompanije isporučuju sve više vozila širom sveta, a pogotovo u Kini i ostatku Azije, gde je novi pokretacki motor rasta celokupne automobilske industrije.

Izvor :AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Ukradenim BMW-om udario u policijsko vozilo i pokušao da pobegne

Download BMW in Ovi Store now.