BMW serije 1 sa M Sport paketom

 


 

Nakon što je prošlog meseca pustio u opticaj prve zvanične slike i detalje o novoj seriji 1, nemački BMW je objavio i set fotografija nove "jedinice" i sa opcionim M Sport paketom.

Ukratko, M Sport paket za "jedinicu" između ostalog sadrži nove branike (napred sa većim otvorima za vazduh), hromiranu izduvnu cev, nove alu točkove, sportska sedišta, M sportski kožni volan i ručicu menjača, M Sport ogibljenje...

 Na slikama je serija 1 M Sport u "Valencia Orange" i "Estoril Blue" bojama.


 

Izvor - AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Prijavi se i imaš šansu da voziš novi BMW M5

 

 
Negde tokom prve polovine avgusta, izabrani posetioci  M-Power.com Closed Room će imati šansu da voze novi BMW M5.
Nema tačnih informacija da li je ovo test vožnja samo za određenu zemlju tako da se vi za svaki slučaj registrujete jer uvek možete da odkažete vožnju (kada bi to uradili morali bi ste da budete ludi Tongue out ).
Da bi ste potencijalno bili izvučeni morate biti registrovani na sajtu M-Power.com Closed Room  tako da svi brzo kliknite na sledeći link i prijavite se, ko zna možda baš vas odaberu. 
http://www.m-power.com/_open/b/closedroom.jsp?lang=en

 

Download BMW in Ovi Store now.

Test vožnja BMW-a F30 335i na Nurburgring (video)

Download BMW in Ovi Store now.

BMW E92 M3 by Autowerke & MAC


Active Autowerke, tjunerska kuća iz Miamia, i Mac Auto Couture su predstavili dva impresivna tjuning paketa za novi BMW M3 E92 Coupe.


Njihove promene na automobilu obuhvataju spoljašnja i unutrašnja poboljšanja, ali i promene koje pod haubom. Iako se oba tjunera nisu izjasnila o novoj izlaznoj snazi, glasine govore da su 420 KS uveliko prevazišli. Jedva čekamo da saznamo brojke, sigurno su impresivne. Kao što se vidi na slikama, dostupna su dva "paketa": Matte Reventon i Ithaca Green.


Oba modela ispod haube imaju Active Autowerke's Stage II supercharger kit i svaki ima individualnu boju za koju se pobrinuo MAC Auto Couture. Ostatak poboljšanja je poseban za svaki primerak, a pošto je spisak malo veći nećemo ga u detaljno izlagati. Spomenimo samo da su korišćeni "delovi" i drugih poznatih tjunera i dobavljača. Vorsteiner ima GTS3 prednji branik, difuzor i poklopac prtljažnika od karbonskih vlakana. Felne, ADV1 5,0 Trackspec, su preuzete od stručnjaka za felne, ADV.1. Nešto je preuzeto iz BMW Performance paketa (BMW Performance upravljač sa ravnim donjim delom), tu su i neizostavna Recaro XL sportska sedišta...

Download BMW in Ovi Store now.

Rekordna prva polovina godine za BMW Groupu


BMW Group je danas saopštio rezultate prodaje za jun 2011. i za prvih šest meseci 2011. godine.

U junu 2011. je širom sveta isporučeno ukupno 165.855 automobila BMW, Mini i Rolls-Royce (što je povećanje za 15.9% u poređenju sa junom 2010. kada je isporučeno 143.156), od čega 134.432 otpada na BMW, 31.111 na Mini i 312 na Rolls-Royce.

BMW Group je u prvoj polovini 2011. prodao rekordnih 833.366 vozila, odnosno za 137.000 komada ili 19.7% više nego u istom periodu 2010.  

Sam BMW je za prvih šest meseci prodao 689.861 vozilo (+ 17.8%), Mini je našao 141.913 kupaca (+ 29.8%), a Rolls-Royce 1.592 kupaca (+ 64.1%).

Što se modela tiče, BMW u saopštenju ističe prodaju novog X3, nove "petice", "šestice" i "sedmice."

Za prvih šest meseci 2011. širom sveta je prodato 53.522 komada modela X3 (+ 115.5%), 158.562 primerka "petice" (+ 91.3%), 31.764 komada "sedmice" (+ 3.4%), dok je nova "šestica" od marta do kraja juna plasirana u oko 2.500 komada.

Najveće tržište za BMW Groupu je u prvoj polovini 2011. bila Nemačka (prodato 149.786 vozila), a slede SAD (143.521) i Kina (121.614).

Na kraju i podatak da je BMW u junu prodao i 11.831 motocikl (+ 2.1%), a za šest meseci 2011. taj broj iznosi 60.580 motocikala (+ 6.3%).
Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Ponuda BMW modela od jeseni 2011. godine


Počev od jeseni 2011. godine, svojom ponudom novorazvijenih motora, inovativnih BMW ConnectedDrive funkcija i mnogobrojnih ostalih atraktivnih dodataka u paketima standardne i opcione opreme, BMW-ova paleta modela dobija novu dimenziju na raznovrsnosti, prožetu kvalitetima svojstvenim za ovaj brend sada sa potpuno osveženom energijom.

Novorazvijeni benzinski i dizelski motori potpomognuti BMW TwinPower Turbo tehnologijom biće dostupni za više modela iz različitih serija, dajući time svoj specifični doprinos u povećavanju uživanja u vožnji uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva i smanjenje emisije štetnih gasova. U isto vreme, ponuda tehnologija BMW EfficientDynamics, u okviru standardnih paketa, biće proširena na sve modele svih serija.

Nove nijanse završnih boja eskterijera kao i kolorne varijante obloga u unutrašnjosti vozila, dodatne funkcije za poboljšanje komfora i inovativni sistemi koji vozača i njegovo vozilo povezuju sa okruženjem u kojem se nalazi, dodatno naglašavaju premijum karakter individualnih modela. Na primer, sistem Real-Time Traffic Information (saobraćajne informacije u realnom vremenu) kao i dodatne funkcije “Apps” iz ponude BMW ConnectedDrive biće takođe dostupne za veći broj modela, počev od jeseni 2011.

Ponuda modela BMW Serije 3: atraktivno izdanje modela personalizovanog izgleda. Počev od jeseni 2011. godine, BMW Coupe serije 3 kao i BMW Cabrio serije 3 ponovo će biti dostupni u verzijama “Exclusive Edition” kao i “M Sport Edition”.Precizno koordinisane odlike karakteristika i opcija paketa opreme pružaju korisnicima priliku da dodaju veoma upečatljiv naglasak na karakter vozila i da odaberu šta im više odgovara – sofisticirana ili dinamična karakterna crta vozila.

Po prvi put je dostupan i BMW Individual tvrdi krov u kontrastnoj boji za BMW kabriolete serije 3.
Model BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring, biće takođe dostupan u specijalnim izdanjima Exclusive i Lifestyle.

Ponuda modela BMW Serije 5: još efikasniji zahvaljujući sistemu BMW TwinPower Turbo. 

 
Modeli BMW Serije 5 zasnivaju svoju lidersku poziciju, u segmentu dizajna, sportskih mogućnosti, komfora i efikasnosti, na proširenoj paleti motora. BMW 520d EfficientDynamics Edition, na primer, predstavlja pojam efikasnosti u klasi automobila „Premium executive“. Limuzinu pokreće četvorocilindrični dizel motor od 135 kW/184 KS, uz prosečnu potrošnju, merenu po EU sistemu provere, od samo 4.5 litra na 100 kilometara (62.8 mpg imp). Novi četvorocilindrični motori sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom dodatno obogaćuju ponudu benzinskih i dizelskih agregata. Osmocilindrični motor ispod haube modela BMW 550i Touring, proglašava svoju perjanicu za varijante sa pet vrata porodičnih modela Serije 5. Nova sjajna karakteristika sistema Komfornog pristupa „Comfort Access“, predstavljena je u „hands-free“ funkciji otvaranja prtljažnih vrata i zadnjih prozora, čime se na sjajnu nisku svih pogodnosti sistema lakog pristupa dodaje još jedna novotarija.
 
Dodatno, od ove jeseni, model BMW Gran Turismo Serije 5 može se poručiti sa paketom M Sport, uz nove opcije iz ponude BMW Individual, koje takođe postaju dostupne za ovaj model.

Ponuda modela BMW Serije 6: premijera šestocilindričnog dizel motora i sistema xDrive.


Istovremeno uz pojavu novog BMW Coupe Serije 6, na tržištu će se pojaviti i dodatne varijante motora za novi BMW Coupe Serije 6, sve to naravno od jeseni 2011. godine.

Po prvi put će, na oba modela, biti predstavljen i najveći šestocilindrični dizel sportista na svetu sa čitavih 230 kW/313 KS iz 3.0-litarskog motora sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom. Po prvi put, modeli BMW Serije 6 postaće dostupni sa inteligentnim xDrive sistemom pogona na svim točkovima – i to je tek jedna od inovativnih karakteristika iz paketa opreme koju će korisnici moći da poruče za svoje nove BMW Cupe ili Cabrio Serije 6.  

Ponuda modela BMW Serije 7: M Sport paket za BMW ActiveHybrid 7. 

 
Atraktivni dodaci u okviru ponude opcione opreme dodatno naglašava luksuzni profil segmenta BMW limuzina Serije 7, dok će uvođenje M Sport paketa za BMW ActiveHybrid 7 doprineti još većoj atraktivnosti neverovatne kombinacije luksuza, efikasnosti i sportskih performansi.

 BMW Z4: sada još efikasnije tehnologije i paketom “Pure Balance design”.

  
BMW Z4 se od jeseni 2011. predstavlja i nudi dodatna unapređenja uživanja u vožnji i efikasnosti u vožnji. Dva novorazvijena četvorocilindrična benzinska motora sa BMW TwinPower Turbo tehologijom biće dostupna za verziju Roadster. Agregati zapremine od 2.0-litra za modele BMW Z4 sDrive20i i BMW Z4 sDrive28i razvijaju čitavih 135 kW/184 KS i 180 kW/245 KS, a mogu se upariti – u okviru opcionog paketa opreme – sa osmostepenim automatskim menjačem. Sve varijante modela BMW Z4 sada će biti standardan paket opreme sa sistemom za upravljanje „Servotronic speed-sensitive“ dok će model BMW Z4 sDrive35i biti ukrašen aluminijumskim naplacima od 18-inča dizajna „multispoke“.
Na sve to dodajmo i dodatni rast popularnosti ovog uspešnog dvoseda nakon uvođenja paketa opreme pod nazivom „Design Pure Balance“ u ponudu.

 


PR Delta Motors

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M2 najavljen za 2015

 
Britanski AutoExpress izveštava o glasinama da je budući BMW M2 već u pripremi. Poznat po svojim špekulantnim tekstovima, ovaj auto magazin pruža informacije o novom BMW-u M2 na osnovu razgovora sa novim šefom M odseka Dr. Nitschke-om.
Po njihovim informacijama, budući BMW M2 će biti napravljen na F21 platformi koju će koristiti i serija 2 u kupe i kabriolet verziji. M2 će imati pogon na zadnjim točkovima i na tržištu se očekuje 2015. godine.
Jedan od insajdera iz BMW-a je rekao da će ovaj model biti direktan potomak seriji 1 coupe, kao i da će biti jako upadljiv svojim izgledom.
  
Po njihovim informacijama, budući BMW M2 imaće novi DCT menjač, zadnji pogon, kočnice sa sadašnjeg M3, dok će se pod haubom naći 3,0 litarski šestocilindrični turbo motor sa oko 350 konja ili novi tri-turbo motor koji bi trebalo da pokreće i budući BMW X3 M.

Download BMW in Ovi Store now.