BMW X5 i X6 Exclusive Edition

 
BMW se priprema za lansiranje dva nova ekskluzivna izdanja. U jesen 2011. godine proizvođač automobila iz Minhena planira da ponudi dva posebna izdanja modela X5 i X6.

Za sada nema mnogo detalja ali prema portalu BimmerToday, BMW X5 i BMW X6 Exclusive Edition će karakterisati Orion srebrna metalik boja koja je trenutno dostupna za BMW seriju 6 Cabrio. Boja spoljašnjosti će biti usklađena sa enterijerom sa Oyster kožom i crnim kontrastnim šavovima.

U ovom trenutku ostaje nepoznato da li će biti povećanja snage, odnosno nije poznato na koju grupu potencijalnih kupaca ciljaju sa ovim ekskluzivnim izdanjem.

BMW će ova dva modela predstaviti na predstojećem Frankfurt Auto Show-u u septembru, a zvanične informacije se očekuju nekoliko nedelja pre njihove premijere.

Izvor :AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW zauzeo treće mesto među TOP 100 brendova

 

 
BMW je skočio na treće mesto na Top 100 rang listi brendova. To ga stavlja kao top rangirani automobilski brend koji se nalazi samo iza Apple i Google brenda.
Najbliža automobilska marka je Mercedes-Benz koji se našao na 8. mestu, te Audi na 11. mestu.

Poslednja rang lista išla je u prilog Mercedesu koji je bio ispred BMW-a. Međutim rekordna prodaja ove godine, veća ponuda modela, te veći naglasak na marketingu, dovele su do poboljšanja BMW-ovog položaja u segmentu luksuznih-sportskih automobila. 

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW 1M Kelleners Sport KS1-S

 

 

Više o ovom modelu možete pročitati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW M3 GTS vs Porsche 911 GT3 RS na Fifth Gear testu

 
Ekipa Fifth Gear-a napravila je uporedni test između BMW-a M3 GTS i Porsche-a 911 GT3 RS. Poznata ekipa, Tiff Needell i Vicki Butler Henderson otišli su na stazu i napravili kratki, ali zanimljiv test. Ustvari dva testa. Prvo testiranje driftovanja, odnosno koji bolje drži u krivinama i daje više dima, dok je drugi bio klasični test brzine (ko će pre preći stazu).
BMW M3 GTS raspolaže sa 450 KS. Menjač i vešanje su konfigurisani i optimizovani za trkačke staze, pa BMW M3 GTS ubrzava do 100 km/h za samo 4,4 sekunde. Porsche 911 GT3 RS je pravi trkački automobil napravlhjen za stazu. Konfigurisan je za zahtevne trke s posebnim vešanjem, komponentama koje štede na težini i velikim karbonskim spojlerom. Ispod haube je i novisnažniji 3,8-litarski motor koji je zamenio prošlogodišnji 3,6 litarski, a proizvodi 450 KS. RS do 100 km/h stiže za samo 4,0 sekunde.
Evo i šta su testovi pokazali

Download BMW in Ovi Store now.

BMW predstavio M3 DTM Concept (Video)

 
BMW je predstavio koncept model, ali ne i konačni dizajn, koji nam daje ideju o tome šta možemo očekivati ​​od novog BMW M3 DTM automobila, koji bi se u sezoni 2012. trebao suočiti sa svojim najvećim rivalima u segmentu luksuznih automobila: Audi i Mercedes-Benz.

Dr. Klaus Draeger, član uprave BMW AG zadužen za razvoj, i novi BMW Motorsport direktor Jens Marquardt, predstavili su ovah trkački model u petak u Münchenu, tačnije u BMW Weltu. Ova trkačka mašina će tokom vikenda biti predstavljena i na DTM događaju na Olimpijskom stadionu, gde će BMW M3 DTM Concept biti predstavljen i Motorsport fanovima i posetiocima.
 
Kada će biti završen, automobil će imati V-8 motor koji bi trebao raspolagati sa oko 480 KS. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 3,0 sekunde i postizanje max brzine od 300 km/h. Automobil je 4775 mm dugačak, 1950 mm širok i samo 1200 mm visok.
 
BMW Motorsport je takođe predstavio i tim vozača koji će od iduće sezone činiti Andy Priaulx (GB) i Augusto Farfus (BR).Radi se o proverenim vozačima.
Andy Priaulx osvojio je 2004-te European Touring Car Championship za BMW (današnji WTCC), a potom i tri titule Svetskog prvenstva (WTCC) između 2005 i 2007., pobedio je 2005. na 24 sata Nürburgringa (DE) i prvi je završio u GT klasi na ovogodišnjoj 12-časovnoj trci u Sebringu (US).

Augusto Farfus takođe se može pohvaliti uspešnom karijerom u BMW-u. To je dokazano sa 15 pobeda u World Touring Car Championshipu, trijumfu na 24 sata Nürburgringa (2010), i još mnogo uspešnih trka u BMW trkačkim automobilima. Brazilac ima sve osnove da bude uspešan i u DTM-u.
 

Download BMW in Ovi Store now.

Video - Kako se čuje BMW M5 and M3 CRT

 

Download BMW in Ovi Store now.

10 novih promo videa BMW-a serije 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Download BMW in Ovi Store now.