Video: BMW 1M Kelleners Sport KS1-S

 

 

Više o ovom modelu možete pročitati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW M3 GTS vs Porsche 911 GT3 RS na Fifth Gear testu

 
Ekipa Fifth Gear-a napravila je uporedni test između BMW-a M3 GTS i Porsche-a 911 GT3 RS. Poznata ekipa, Tiff Needell i Vicki Butler Henderson otišli su na stazu i napravili kratki, ali zanimljiv test. Ustvari dva testa. Prvo testiranje driftovanja, odnosno koji bolje drži u krivinama i daje više dima, dok je drugi bio klasični test brzine (ko će pre preći stazu).
BMW M3 GTS raspolaže sa 450 KS. Menjač i vešanje su konfigurisani i optimizovani za trkačke staze, pa BMW M3 GTS ubrzava do 100 km/h za samo 4,4 sekunde. Porsche 911 GT3 RS je pravi trkački automobil napravlhjen za stazu. Konfigurisan je za zahtevne trke s posebnim vešanjem, komponentama koje štede na težini i velikim karbonskim spojlerom. Ispod haube je i novisnažniji 3,8-litarski motor koji je zamenio prošlogodišnji 3,6 litarski, a proizvodi 450 KS. RS do 100 km/h stiže za samo 4,0 sekunde.
Evo i šta su testovi pokazali

Download BMW in Ovi Store now.

BMW predstavio M3 DTM Concept (Video)

 
BMW je predstavio koncept model, ali ne i konačni dizajn, koji nam daje ideju o tome šta možemo očekivati ​​od novog BMW M3 DTM automobila, koji bi se u sezoni 2012. trebao suočiti sa svojim najvećim rivalima u segmentu luksuznih automobila: Audi i Mercedes-Benz.

Dr. Klaus Draeger, član uprave BMW AG zadužen za razvoj, i novi BMW Motorsport direktor Jens Marquardt, predstavili su ovah trkački model u petak u Münchenu, tačnije u BMW Weltu. Ova trkačka mašina će tokom vikenda biti predstavljena i na DTM događaju na Olimpijskom stadionu, gde će BMW M3 DTM Concept biti predstavljen i Motorsport fanovima i posetiocima.
 
Kada će biti završen, automobil će imati V-8 motor koji bi trebao raspolagati sa oko 480 KS. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 3,0 sekunde i postizanje max brzine od 300 km/h. Automobil je 4775 mm dugačak, 1950 mm širok i samo 1200 mm visok.
 
BMW Motorsport je takođe predstavio i tim vozača koji će od iduće sezone činiti Andy Priaulx (GB) i Augusto Farfus (BR).Radi se o proverenim vozačima.
Andy Priaulx osvojio je 2004-te European Touring Car Championship za BMW (današnji WTCC), a potom i tri titule Svetskog prvenstva (WTCC) između 2005 i 2007., pobedio je 2005. na 24 sata Nürburgringa (DE) i prvi je završio u GT klasi na ovogodišnjoj 12-časovnoj trci u Sebringu (US).

Augusto Farfus takođe se može pohvaliti uspešnom karijerom u BMW-u. To je dokazano sa 15 pobeda u World Touring Car Championshipu, trijumfu na 24 sata Nürburgringa (2010), i još mnogo uspešnih trka u BMW trkačkim automobilima. Brazilac ima sve osnove da bude uspešan i u DTM-u.
 

Download BMW in Ovi Store now.