Novi BMW M modeli


Šef BMW M odeljenja, dr. Friedrich Nitschke, potvrdio je da možemo očekivati čitav niz novih modela koji nose poznatu M oznaku.

BMW-u M2, o kome je već bilo reči, pridružiće se snažni BMW M3, a možemo očekivati i naslednika M1 superautomobila, a možda i naslednika BMW-a Z4 M. Krenimo redom.

"Naš tempo razvoja mora da se ubrza", rekao je za Auto Express u ekskluzivnom intervjuu Friedrich Nitschke. "Možemo izgraditi više automobila, a možemo izgraditi i širi spektar automobila."

Novi M3 možemo očekivati 2014-te, a karakterisaće ga 3,3 litarski šestocilindarski motor. Motor će biti potpomognut sa tri turba, od kojih će jedan biti električni turbo, odnosno neće biti potpomognut izduvnim gasovima. Glasine govore da bi mogao da ponudi oko 450 KS. Mešavina čelika i ultra lagane plastike ojačane ugljeničnim vlaknima u telu automobila predstavljaće veliki korak napred u pogledu smanjenja težine automobila.

Nitschke je takođe otkrio da će automobil biti i efikasan. "Biće veći fokus na vrlo niskoj potrošnji goriva. Novi M3 će to dokazati. Međutim, taj eko-friendly pristup neće razvodniti M diviziju i uticati na visoke performanse." izjavio je Nitschke.

Što se tiče naslednika M1 automobila dr. Nitschke je izjavio: "Imamo fantastičnu istoriju M1 superautomobila. Odluka o razvoju ovog automobila je otvorena. Mi bi s velikom ljubavlju to učinili." Trenutno nema reči o motorima, ali to bi trebalo da bude V10 ili V12 kako bi mogao da se takmiči sa konkurentima iz Aston Martina, Lamborghinija i Ferrarija. Ako projekat dobije zeleno svetlo, malo je verovatno da će doći pre 2016-te.

Firma takođe razmatra naslednika BMW-a Z4 M. "Nema odluke o M verziji Z4, ali to je nešto što smo mogli učiniti lako", dodao je dr. Nitschke. Osim toga, on je precizirao oduševljenost M odeljenjem i ciljem da se poveća brzina s kojom bi se lansirali novi M modeli.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 1 sa M Sport paketom

 


 

Nakon što je prošlog meseca pustio u opticaj prve zvanične slike i detalje o novoj seriji 1, nemački BMW je objavio i set fotografija nove "jedinice" i sa opcionim M Sport paketom.

Ukratko, M Sport paket za "jedinicu" između ostalog sadrži nove branike (napred sa većim otvorima za vazduh), hromiranu izduvnu cev, nove alu točkove, sportska sedišta, M sportski kožni volan i ručicu menjača, M Sport ogibljenje...

 Na slikama je serija 1 M Sport u "Valencia Orange" i "Estoril Blue" bojama.


 

Izvor - AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Prijavi se i imaš šansu da voziš novi BMW M5

 

 
Negde tokom prve polovine avgusta, izabrani posetioci  M-Power.com Closed Room će imati šansu da voze novi BMW M5.
Nema tačnih informacija da li je ovo test vožnja samo za određenu zemlju tako da se vi za svaki slučaj registrujete jer uvek možete da odkažete vožnju (kada bi to uradili morali bi ste da budete ludi Tongue out ).
Da bi ste potencijalno bili izvučeni morate biti registrovani na sajtu M-Power.com Closed Room  tako da svi brzo kliknite na sledeći link i prijavite se, ko zna možda baš vas odaberu. 
http://www.m-power.com/_open/b/closedroom.jsp?lang=en

 

Download BMW in Ovi Store now.

Test vožnja BMW-a F30 335i na Nurburgring (video)

Download BMW in Ovi Store now.

BMW E92 M3 by Autowerke & MAC


Active Autowerke, tjunerska kuća iz Miamia, i Mac Auto Couture su predstavili dva impresivna tjuning paketa za novi BMW M3 E92 Coupe.


Njihove promene na automobilu obuhvataju spoljašnja i unutrašnja poboljšanja, ali i promene koje pod haubom. Iako se oba tjunera nisu izjasnila o novoj izlaznoj snazi, glasine govore da su 420 KS uveliko prevazišli. Jedva čekamo da saznamo brojke, sigurno su impresivne. Kao što se vidi na slikama, dostupna su dva "paketa": Matte Reventon i Ithaca Green.


Oba modela ispod haube imaju Active Autowerke's Stage II supercharger kit i svaki ima individualnu boju za koju se pobrinuo MAC Auto Couture. Ostatak poboljšanja je poseban za svaki primerak, a pošto je spisak malo veći nećemo ga u detaljno izlagati. Spomenimo samo da su korišćeni "delovi" i drugih poznatih tjunera i dobavljača. Vorsteiner ima GTS3 prednji branik, difuzor i poklopac prtljažnika od karbonskih vlakana. Felne, ADV1 5,0 Trackspec, su preuzete od stručnjaka za felne, ADV.1. Nešto je preuzeto iz BMW Performance paketa (BMW Performance upravljač sa ravnim donjim delom), tu su i neizostavna Recaro XL sportska sedišta...

Download BMW in Ovi Store now.

Rekordna prva polovina godine za BMW Groupu


BMW Group je danas saopštio rezultate prodaje za jun 2011. i za prvih šest meseci 2011. godine.

U junu 2011. je širom sveta isporučeno ukupno 165.855 automobila BMW, Mini i Rolls-Royce (što je povećanje za 15.9% u poređenju sa junom 2010. kada je isporučeno 143.156), od čega 134.432 otpada na BMW, 31.111 na Mini i 312 na Rolls-Royce.

BMW Group je u prvoj polovini 2011. prodao rekordnih 833.366 vozila, odnosno za 137.000 komada ili 19.7% više nego u istom periodu 2010.  

Sam BMW je za prvih šest meseci prodao 689.861 vozilo (+ 17.8%), Mini je našao 141.913 kupaca (+ 29.8%), a Rolls-Royce 1.592 kupaca (+ 64.1%).

Što se modela tiče, BMW u saopštenju ističe prodaju novog X3, nove "petice", "šestice" i "sedmice."

Za prvih šest meseci 2011. širom sveta je prodato 53.522 komada modela X3 (+ 115.5%), 158.562 primerka "petice" (+ 91.3%), 31.764 komada "sedmice" (+ 3.4%), dok je nova "šestica" od marta do kraja juna plasirana u oko 2.500 komada.

Najveće tržište za BMW Groupu je u prvoj polovini 2011. bila Nemačka (prodato 149.786 vozila), a slede SAD (143.521) i Kina (121.614).

Na kraju i podatak da je BMW u junu prodao i 11.831 motocikl (+ 2.1%), a za šest meseci 2011. taj broj iznosi 60.580 motocikala (+ 6.3%).
Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.