BMW M2 najavljen za 2015

 
Britanski AutoExpress izveštava o glasinama da je budući BMW M2 već u pripremi. Poznat po svojim špekulantnim tekstovima, ovaj auto magazin pruža informacije o novom BMW-u M2 na osnovu razgovora sa novim šefom M odseka Dr. Nitschke-om.
Po njihovim informacijama, budući BMW M2 će biti napravljen na F21 platformi koju će koristiti i serija 2 u kupe i kabriolet verziji. M2 će imati pogon na zadnjim točkovima i na tržištu se očekuje 2015. godine.
Jedan od insajdera iz BMW-a je rekao da će ovaj model biti direktan potomak seriji 1 coupe, kao i da će biti jako upadljiv svojim izgledom.
  
Po njihovim informacijama, budući BMW M2 imaće novi DCT menjač, zadnji pogon, kočnice sa sadašnjeg M3, dok će se pod haubom naći 3,0 litarski šestocilindrični turbo motor sa oko 350 konja ili novi tri-turbo motor koji bi trebalo da pokreće i budući BMW X3 M.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X5 Pickup

 

 
1. aprila ove godine BMW je predstavio M3 Pickup, koji je trebalo da nasmeje fanove BMW-a. Mnogi od fanova su izrazili želju da se takav M3 pojavi u serijskoj proizvodnji i da bude dostupan svima. 

Jasno je bilo da je to samo dizajnerska vežba i BMW nikada neće ponuditi takav model, ali šta je sa BMW-om X5 u Pickup varijanti?
Specijalista za rendere Theophilus Chinje pomoću svog miša i dizajnerskih veština je produžio X5-icu i napravio X5 GranLastwagen.
 
Postavlja se jedno dobro pitanje, da li je ovo direktan konkurent poznatim američkim proizvođačima pickup-ova i da li je BMW spreman na ovakav korak?

 

Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW serije 6 Coupe u Nemačkoj od 74.700 evra


BMW je objavio cene za novu seriju 6 Coupe u Nemačkoj.
Nova "šestica" je dostupna sa dva benzinska motora (modeli BMW 640i Coupe i BMW 650i Coupe) i jednim dizelašem (BMW 640d Coupe), kao i u verziji sa pogonom na sva četiri točka (BMW 650i xDrive Coupe).

Cene u Nemačkoj se kreću od 74.700 evra za bazni BMW 640i Coupe, dok je najskuplji BMW 650i xDrive Coupe sa cenom od 89.100 evra.


Cene BMW 6 Coupe (Jun 2011)
Model    Menjač    Motor,zapremina cm3    KS    potrošnja     0-100 km/h     Vmax     cena 

           Sport-
640i   Automatic     6-cilindrični,               320      7,6              5,4s              250       74.700             8-stepeni        2979                                                                                     evra

           Sport-
650i   Automatic     8-cilindrični                407     10,5              4,9              250       85.700
          8-stepeni        4395                                                                                     evra

            Sport-
650i     Automatic     8-cilindrični              407      11,3             4,8              250        89.100
xDrive   8-stepeni         4395                                                                                   evra

            Sport-
640d    Automatic     6-cilindrični             313       5,4                5,5              250        78.200
            8-stepeni         2993                                                                                    evra
 
 
Izvor AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

Diler za BMW i MINI vozila na teritoriji Crne Gore


Kompanije Delta Motors d.o.o. i Voli Trade d.o.o. su u sredu, 6. jula 2011. u 12h, u upravnoj zgradi kompanije Voli, potpisale Ugovor o partnerstvu, kojim kompanija Voli postaje ovlašćeni diler vozila marke BMW i MINI za Crnu Goru.
Potpisivanjem navedenog ugovora, kompanija Voli Trade d.o.o. preuzima ulogu ovlašćenog prodavca i servisera BMW i MINI vozila za Crnu Goru.
Kompanija Voli je veoma uspešna na teritoriji Crne Gore i kao takva je prepoznata kao pravi partner za prodaju i servisiranje BMW i MINI vozila. Kompanija Voli će kao ovlašćeni diler za Crnu Goru prodavati široki spektar BMW vozila od kojih posebno izdvajamo BMW serije 3, BMW serije 5, BMW serije 7, BMW X1, X3, X5 i X6. Ove jeseni se očekuju i novi modeli: BMW Serije 1 i BMW serije 6 Coupe. Takođe za sve ljubitelje MINI vozila tu su MINI Hatch, MINI Clubman, MINI Countryman, MINI Cabrio a na jesen i novi MINI Coupe.
Nakon završetka novog poslovnog objekta celokupan nivo usluge u prodaji i postprodaji, biće u skladu sa najstrožijim BMW standardima, čime se garantuje maksimalno zadovoljstvo klijenata u svim segmentima poslovanja.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

Opoziv za novi BMW X3 zbog problema sa servom

 
BMW je objavio opoziv za crossover X3 zbog problema sa servo uređajem. Opoziv je još uvek vezan za SAD, a da li će se on proširiti i na ostala tržišta još uvek nije poznato.
Razlog zbog koga BMW na američkom tržištu opoziva X3 jeste u problemu sa upravljačkom jedinicom električnog servo uređaja. Ta upravljačka jedinica može da zakaže i da uzrokuje prestanak rada serva, što dovodi do smanjene upravljivosti automobila i značajnog povećanja opasnosti od nesreće.
Ovim opozivom su obuhvaćeni modeli X3 proizvedeni u periodu od 27. aprila do 8. juna ove godine. Opoziv počinje ovog meseca, a problematična upravljačka jedinica električnog servo uređaja vlasnicima novih X3 će biti zamenjena o trošku BMW-a.

Izvor : AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

3ASY DRIVE – MOGUČNOST KUPOVINE AUTOMOBILA SERIJE 1 I 3 SA KAMATNOM STOPOM OD 2.99% I TRI OPCIJE NA KRAJU UGOVORA

Delta Motors Vam u periodu od 01. jula do kraja 2011. godine omogućava da uživate u vožnji BMW automobila serije 1 i 3 uz mogućnost kupovine sa kamatnom stopom od 2.99%, tri opcije na kraju ugovora i sa periodom finansiranja 36 meseci.

 

 

 

BMW automobil serije 1 i 3, najatraktivniji automobili u svojoj klasi, sada mogu biti dostupni svim ljubiteljima bavarskog proizvođača, uz učešće od 25%, sa neverovatnom kamatom od svega 2.99%, periodom finansiranja 36 meseci i tri opcije na kraju ugovora:

 - otkup vozila u celosti jednokratnom uplatom
 - mogućnost da se vozilo ponudi dileru koji je dao buy back u zamenu "staro za novo"
 - mogućnost reprograma rezidualne vrednosti na period od još maksimalno 24 meseca uz standardne uslove lizinga koji tada budu važili.
Posetite Delta Motors salon, uverite se u kvalitet i besprekoran izgled izloženih modela, saznajte i ostale pogodnosti kupovine BMW automobila.

 

Izvor: Delta Motors 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M6 by Prior Design

 
Ovaj upadljivi BMW M6 u zelenoj boji je delo nemačkog tjunera Prior Design koji se kod ove dorade fokusirao na widebody kit, nove točkove i izduvni sistem, kao i modifikaciju ogibljenja.

Prior Design widebody paket za M6 sadrži proširene blatobrane, nove pragove, izmenjen branike, zadnji difuzor, spojler na poklopcu prtljažnika, kao i set crno-zelenih alu felni, crne trkačke trake, novi sportski izduvni sistem sa četiri završetka i modifikovano ogibljenje.
 

Download BMW in Ovi Store now.