Nove špijunske slike BMW-a 335i (F30)

 
Ovo su najnovije špijunske fotografije novog BMW-a 335i F30 u alpsko belom izdanju. Premijeru će doživeti u novembru u Londonu, i to samo zbog predstojećih Olimpijskih igara 2012, dok je svetska premijera zakazana za Ženevski sajam automobila u martu 2012.

Kao što je uobičajno, serija 3 (F32) Coupe bi trebala debitovati godinu dana kasnije. Active Hybrid serija 3 (F30) kao koncept će takođe biti prikazana u Ženevi, a tu je i serija 3 GT (Gran Turismo), koji je već par puta uslikan tokom testiranja.
 

Očekuje se čitava paleta turbo motora. 28i verovatno će pokretati isti N20 turbo 4-cilindrični agregat koji pokreće i X1 xDrive28i i predstojeći Z4 sDrive28i, a F30 335i/340i pokretaće turbo 6-cilindarski motori.

Više pažnje posvetićemo enterijeru, pošto su ipak ovo prve fotografije koje za razliku od prethodnih špijunskih slika, malo više toga otkrivaju. Jedino što bi spomenuli kod eksterijera su nove felne koje do sada još nismo viđali.

Što se enterijera tiče, primjećujemo novi Control Display koji je uveden u seriju 1 (F20) i trenutnu seriju 6. Verovatno će se u ponudi naći 6,5 ili 8,8-inčni ekran visoke rezolucije.

Takođe primjećujemo i Auto Start / Stop funkciju koja se nazire u području brzinomera, odnosno dodatne oznake "Ready" ili "OFF" koje olakšavaju uvid u stanje motora.

Nazire se i Black-panel instrument tabla koja je prvi put korišćena u BMW seriji 7 (F01), a sada je primenjena i na BMW-u 5 Gran Turismo, kao i novoj seriji 1 (F20). 

Konačno, špijunske slike otkrivaju BMW-ov Lane Change Warning sistem koji će biti dostupan za F30. Senzori na svakoj strani kontinuirano će proveravati automobile u lievoj ili desnoj traci. Ako je automobil otkriven, trougao u kućištima spoljnih ogledala će se upaliti i volan će vibrirati.

Bavarski proizvođač najavio je kako će aktuelna serija 3 s proizvodnih traka prestati silaziti u oktobru ove godine.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW 1M Coupe vs betonski zidovi

 
Ovo je sigurno video dana, a možda i meseca, dolazi iz Canade i daje nam uzbudljiv pogled na BMW 1M Coupe.  
Umesto da koristi uobičajen način testiranja na stazi sa postavljenim čunjevima, BMW je odlučio koristiti betonske zidove sa otvorima kroz koje automobil mora proći u određenom položaju.
Samo ukratko, ako još neznate, par osnovnih informacija o ovom automobilu. BMW 1 M Coupe pokreće modifikovani N54 motora što ga čini uz X5 M i X6 M trećim M modelom s turbo motorom. Osim toga 1 M Coupe je prvi M automobil serije 1. Razvija 340 KS i 450 Nm s tim da je još 50 u overboost funkciji. Ubrzava do 100 km/h za 4,9 sekundi. 
A sad ono glavno "ludi video"

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1 Series M Coupe vs Porsche Cayman R (Video)

Download BMW in Ovi Store now.

Još par videa novog BMW-a serije 1

 
 
 
 
Više o novom BMW-u serije 1 možete pročitati OVDE

Download BMW in Ovi Store now.