BMW serija 1 i 3 Coupe (Cabrio) postaju serija 2 i 4?

 
Pozivajući se na neimenovane izvore iz BMW grupacije, britanski Car Magazine piše da BMW planira da sledećoj generaciji serije 1 i serije 3 Coupe (Cabrio) promeni ime u serija 2, odnosno serija 4.
Naslednici E92 serije 3 Coupe će postati serija 4 Coupe (F32), dok će E93 serija 3 Cabrio postati serija 4 Cabrio (F33). Sledećoj generaciji serije 1 Coupe i Cabrio (F22 i F23) ime će biti promenjeno u seriju 2 Coupe i Cabrio. U prilog tome ide i informacija da je BMW nedavno zaštitio naziv M2, pa je tako plasirao još jedan dokaz da će sledeća serija 1 Coupe zaista biti preimenovana u seriju 2. Isto tako zaštićene su i oznake 228, 230, 235. Mnoge muči najveće pitanje: ako BMW serija 3 Coupe i Cabrio postanu nova serija 4, da li to znači da će legendarni BMW M3 postati BMW M4?
 
 
Još pre desetak godina je postojala glasina da BMW planira da promeni ime serije 3 Coupe u seriju 4, a sada nakon deset godina ista tema je ponovo postala aktivna i izaziva burne rasprave na forumima i web portalima.
BMW je očigledno inspiraciju našao u Audiju. Naime, Audi sledi sličan put sa sportskim verzijama A4 i A6, odnosno Coupe verzije su preimenovane u A5 i A7 (umesto da koriste oznake A4 Coupe i A6 Coupe). Mercedes je s druge strane pokušao da koristi različite nazive za svoje Coupe i Cabrio modele, ali se nedavno vratio na svoj stariji sistem imenovanja jednostavnim dodavanjem Coupe i Cabrio naziva svojoj C i E klasi.

Download BMW in Ovi Store now.

Prve skice BMW serije 6 Gran Coupe

 

  
Svi se sećamo BMW-ove studije Gran Coupe koja je predstavljena na prošlogodišnjem Salonu automobila u Pekingu, a tokom 2012. godine bi se trebala pojaviti i serijska varijanta ovog automobila.
 
Naime BMW je ovih dana plasirao neke skice kako bi ovaj sportski Coupe sa četvoro vrata trebao izgledati. Premda nekih konkretnih informacija nema, novi Gran Coupe dimenzijama bi se trebao kretati u okvirima koncept verzije koja bi bila oko 5 metara dužine i sa visinom manjom od 140 cm. Ovim automobilom BMW bi konkurisao novom Mercedesu CLS i Audiju A7 Sportback.
 

Slike koje vidite opisuju oblik i detalje proizvodne verzije koja će se najverovatnije u prodaji naći početkom 2012. Upoređivanjem crteža proizvodne verzije automobila sa fotografijama konceptnog modela, vidimo da je BMW napravio neke suptilne styling promene prednjeg branika. Redizajnirana je i prednja rešetka (bubrezi), dok na zadnjem delu primećujemo drugačiji završetak izduvnih cievi.


BMW zvaničnici su izjavili da će njihov sportski coupe biti usko usklađen sa serijom 6 coupe, kako u smislu tehnologije / platforme, tako i cene. U ponudi će biti ista mešavina šest i osam-cilindričnih benzinskih i dizel motora zajedno sa osmostepenskim automatskim menjačem a  možda i šestostepenim ručnim menjač na određenim tržištima.

 

Download BMW in Ovi Store now.

3asy Ride – BMW motocikli uz finansijski lizing sa kamatom od 6.99% i tri opcije na kraju ugovora

 
Delta Motors u periodu od 13. juna do kraja 2011. godine ljubiteljima dvotočkaša omogućava da uživaju u vožnji BMW Motocikla po specijalnim uslovima – finansijski lizing sa kamatnom stopom od 6.99% i tri opcije na kraju ugovora.
BMW Motocikli, dinamični motocikli za svaku namenu, kada su u pitanju dizajn, motori, šasije, odgovornost prema okolini i bezbednost, uvek su korak ispred drugih. Za sve koji se odluče da u čarima vožnje na dva točka uživaju vozeći BMW Motocikle, Delta Motors je uokviru 3ASY RIDE akcije, u periodu od 13. juna, pa do kraja 2011. godine, omogućio finansijski lizing za kupovinu novog BMW Motocikla, sa učešćem od 33% i kamatnom stopom od 6.99%. Nakon isteka ugovora, koji traje 3 godine, vlasnici imaju tri mogućnosti:
-Vraćanje motocikla u zamenu za novi
-Nastavak finansiranja
-Otkup motocikla
Posetite Delta Motors salon, uverite se u kvalitet i beskprekoran izgled izloženih modela, ali i dodatne opreme BMW Motorrad.
PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 Coupe Frozen Black Edition

BMW of North America je objavio cenu za novu ograničeno seriju modela M3 Coupe. To je Frozen Black Edition M3 Coupe koji će u SAD-u koštati 79.650 dolara (oko 55.500 evra), a biće dostupan u seriji od samo 20 primeraka.
Ovaj M3 Coupe karakterišu BMW Individual Frozen Black boja, gloss black 19-inčne GTS felbe, crvena kočiona klešta, za 10 mm niže ogibljenje, rekonfigurisani EDC i DSC sistemi, kao i sportska sedišta u crnoj Novillo koži prošivena crvenim koncem i detalji od ugljeničnih vlakana u enterijeru.
 
 
U opremi se takođe nalaze i Park Distance Control, navigacioni sistem, grejanje prednjih sedišta, BMW Individual Premium Sound System, i još mnogo toga.
Motor ostaje nepromenjen, 4,0 litarski V8, uparen je sa BMW M DCT menjačem sa duplim kvačilom, dok ubrzanje od 0 do 100 na sat iznosi 4,5 sekunde.

Download BMW in Ovi Store now.

Vraća se BMW Taxi Ring, ali bez Sabine

 
Već ranije smo pisali da će slavni BMW M5 E60 Ring Taxi biti zamenjen sa BMW M3 E90 modelom koji je već dostupan za vožnju.

Nažalost, čini se da, kako se i očekivalo, Sabine Schmitz više neće biti vozač Taxi Ringa. Od sada tu funkciju preuzimaju instruktori iz BMW Driving Experience programa.

Sabine Schmitz je inače poznata kao vozačica BMW-a M5 "Ring Taxi" na poznatoj stazi Nürburgring. Tu stazu je prošla više od 20.000 puta, oko 1200 godišnje, stoga je dobila nadimak "Queen of the Nürburgring" i "najbrži taksista na svetu".
 

Download BMW in Ovi Store now.