BMW Z2 sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka ?

Za ljubitelje roadstera iz BMW-a stiže dobra vest, a to je najava njihovog novog malog sportiste oznake Z2, koji će stići negde 2013. ili 2014. godine.
Ono što znamo je da će BMW Z2 definitivno biti soft-top roadster. Još bolje, gotovo sigurno neće imati pogon na prednje točkove. Ipak, BMW se našao pred drugim problemom, da li koristiti klasični zadnji pogon ili rizikovati sa novom 4WD platformom (UKL1). BMW mora staviti na papir dobre i loše strane koje bi doneo pogon na sva četiri točka. Negativna strana je definitivno povećanje ukupne težine automobila, složeniji sistem i time i osetno viša cena automobila. Dobra strana bi bila poboljšanje voznih osobina, startnost i mogućnost tjuniranja.
Druga opcija je odlaganje Z2 do 2015-te ili 2016-te i korišćenje zadnjeg pogona zajedno sa platformom od nove serije 2 (preimenovana coupe i cabriolet verzija BMW serije 1 - 2012).
Bez obzira šta će u BMW-u odlučiti, Z2 bi trebalo da bude ponuđen kao coupe i cabriolet sa različitim 2,0 litarskim motorima u rasponu od 163 do 272KS.

Download BMW in Ovi Store now.