BMW serija 1 i 3 Coupe (Cabrio) postaju serija 2 i 4?

 
Pozivajući se na neimenovane izvore iz BMW grupacije, britanski Car Magazine piše da BMW planira da sledećoj generaciji serije 1 i serije 3 Coupe (Cabrio) promeni ime u serija 2, odnosno serija 4.
Naslednici E92 serije 3 Coupe će postati serija 4 Coupe (F32), dok će E93 serija 3 Cabrio postati serija 4 Cabrio (F33). Sledećoj generaciji serije 1 Coupe i Cabrio (F22 i F23) ime će biti promenjeno u seriju 2 Coupe i Cabrio. U prilog tome ide i informacija da je BMW nedavno zaštitio naziv M2, pa je tako plasirao još jedan dokaz da će sledeća serija 1 Coupe zaista biti preimenovana u seriju 2. Isto tako zaštićene su i oznake 228, 230, 235. Mnoge muči najveće pitanje: ako BMW serija 3 Coupe i Cabrio postanu nova serija 4, da li to znači da će legendarni BMW M3 postati BMW M4?
 
 
Još pre desetak godina je postojala glasina da BMW planira da promeni ime serije 3 Coupe u seriju 4, a sada nakon deset godina ista tema je ponovo postala aktivna i izaziva burne rasprave na forumima i web portalima.
BMW je očigledno inspiraciju našao u Audiju. Naime, Audi sledi sličan put sa sportskim verzijama A4 i A6, odnosno Coupe verzije su preimenovane u A5 i A7 (umesto da koriste oznake A4 Coupe i A6 Coupe). Mercedes je s druge strane pokušao da koristi različite nazive za svoje Coupe i Cabrio modele, ali se nedavno vratio na svoj stariji sistem imenovanja jednostavnim dodavanjem Coupe i Cabrio naziva svojoj C i E klasi.

Download BMW in Ovi Store now.