Prve skice BMW serije 6 Gran Coupe

 

  
Svi se sećamo BMW-ove studije Gran Coupe koja je predstavljena na prošlogodišnjem Salonu automobila u Pekingu, a tokom 2012. godine bi se trebala pojaviti i serijska varijanta ovog automobila.
 
Naime BMW je ovih dana plasirao neke skice kako bi ovaj sportski Coupe sa četvoro vrata trebao izgledati. Premda nekih konkretnih informacija nema, novi Gran Coupe dimenzijama bi se trebao kretati u okvirima koncept verzije koja bi bila oko 5 metara dužine i sa visinom manjom od 140 cm. Ovim automobilom BMW bi konkurisao novom Mercedesu CLS i Audiju A7 Sportback.
 

Slike koje vidite opisuju oblik i detalje proizvodne verzije koja će se najverovatnije u prodaji naći početkom 2012. Upoređivanjem crteža proizvodne verzije automobila sa fotografijama konceptnog modela, vidimo da je BMW napravio neke suptilne styling promene prednjeg branika. Redizajnirana je i prednja rešetka (bubrezi), dok na zadnjem delu primećujemo drugačiji završetak izduvnih cievi.


BMW zvaničnici su izjavili da će njihov sportski coupe biti usko usklađen sa serijom 6 coupe, kako u smislu tehnologije / platforme, tako i cene. U ponudi će biti ista mešavina šest i osam-cilindričnih benzinskih i dizel motora zajedno sa osmostepenskim automatskim menjačem a  možda i šestostepenim ručnim menjač na određenim tržištima.

 

Download BMW in Ovi Store now.