BMW M3 Coupe Frozen Black Edition

BMW of North America je objavio cenu za novu ograničeno seriju modela M3 Coupe. To je Frozen Black Edition M3 Coupe koji će u SAD-u koštati 79.650 dolara (oko 55.500 evra), a biće dostupan u seriji od samo 20 primeraka.
Ovaj M3 Coupe karakterišu BMW Individual Frozen Black boja, gloss black 19-inčne GTS felbe, crvena kočiona klešta, za 10 mm niže ogibljenje, rekonfigurisani EDC i DSC sistemi, kao i sportska sedišta u crnoj Novillo koži prošivena crvenim koncem i detalji od ugljeničnih vlakana u enterijeru.
 
 
U opremi se takođe nalaze i Park Distance Control, navigacioni sistem, grejanje prednjih sedišta, BMW Individual Premium Sound System, i još mnogo toga.
Motor ostaje nepromenjen, 4,0 litarski V8, uparen je sa BMW M DCT menjačem sa duplim kvačilom, dok ubrzanje od 0 do 100 na sat iznosi 4,5 sekunde.

Download BMW in Ovi Store now.

Vraća se BMW Taxi Ring, ali bez Sabine

 
Već ranije smo pisali da će slavni BMW M5 E60 Ring Taxi biti zamenjen sa BMW M3 E90 modelom koji je već dostupan za vožnju.

Nažalost, čini se da, kako se i očekivalo, Sabine Schmitz više neće biti vozač Taxi Ringa. Od sada tu funkciju preuzimaju instruktori iz BMW Driving Experience programa.

Sabine Schmitz je inače poznata kao vozačica BMW-a M5 "Ring Taxi" na poznatoj stazi Nürburgring. Tu stazu je prošla više od 20.000 puta, oko 1200 godišnje, stoga je dobila nadimak "Queen of the Nürburgring" i "najbrži taksista na svetu".
 

Download BMW in Ovi Store now.

Nove špijunske slike BMW-a 335i (F30)

 
Ovo su najnovije špijunske fotografije novog BMW-a 335i F30 u alpsko belom izdanju. Premijeru će doživeti u novembru u Londonu, i to samo zbog predstojećih Olimpijskih igara 2012, dok je svetska premijera zakazana za Ženevski sajam automobila u martu 2012.

Kao što je uobičajno, serija 3 (F32) Coupe bi trebala debitovati godinu dana kasnije. Active Hybrid serija 3 (F30) kao koncept će takođe biti prikazana u Ženevi, a tu je i serija 3 GT (Gran Turismo), koji je već par puta uslikan tokom testiranja.
 

Očekuje se čitava paleta turbo motora. 28i verovatno će pokretati isti N20 turbo 4-cilindrični agregat koji pokreće i X1 xDrive28i i predstojeći Z4 sDrive28i, a F30 335i/340i pokretaće turbo 6-cilindarski motori.

Više pažnje posvetićemo enterijeru, pošto su ipak ovo prve fotografije koje za razliku od prethodnih špijunskih slika, malo više toga otkrivaju. Jedino što bi spomenuli kod eksterijera su nove felne koje do sada još nismo viđali.

Što se enterijera tiče, primjećujemo novi Control Display koji je uveden u seriju 1 (F20) i trenutnu seriju 6. Verovatno će se u ponudi naći 6,5 ili 8,8-inčni ekran visoke rezolucije.

Takođe primjećujemo i Auto Start / Stop funkciju koja se nazire u području brzinomera, odnosno dodatne oznake "Ready" ili "OFF" koje olakšavaju uvid u stanje motora.

Nazire se i Black-panel instrument tabla koja je prvi put korišćena u BMW seriji 7 (F01), a sada je primenjena i na BMW-u 5 Gran Turismo, kao i novoj seriji 1 (F20). 

Konačno, špijunske slike otkrivaju BMW-ov Lane Change Warning sistem koji će biti dostupan za F30. Senzori na svakoj strani kontinuirano će proveravati automobile u lievoj ili desnoj traci. Ako je automobil otkriven, trougao u kućištima spoljnih ogledala će se upaliti i volan će vibrirati.

Bavarski proizvođač najavio je kako će aktuelna serija 3 s proizvodnih traka prestati silaziti u oktobru ove godine.

Download BMW in Ovi Store now.