BMW serije 5 by Vorsteiner

Američki tjuner Vorsteiner najavio je da će na leto biti dostupan njihov novi VMS aerodinamički kit namenjen BMW-u serije 5 (F10).
Vorsteinerov VMS aero body kit sadrži izmenjeni prednji branik sa velikim otvorima za vazduh, prednji spojler od ugljeničnih vlakana, set pragova, kao i zadnji difuzor i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana. 

U ponudi će se naći i set novih desetokrakih točkova i novi izduvni sistem. Cena nije poznata i biće naknadno objavljena.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M5 F10 dobio keramičke kompozitne kočnice


U poslednje vreme se često susrećemo sa BMW M5 (F10) prototipovima, ali BMW nam svaki put uspe pripremiti novo iznenađenje. Novo iznenađenje jeste da će novi BMW M5 dobiti keramičke kompozitne kočnice.
To će biti popularna, ali skuplja varijanta. Prednost keramičkih diskova u odnosu na standardne čelične jest u višestruko većoj izdržljivosti, nekoliko puta manjoj masi, kao i bržem rasipanju toplote što znači i dužem zadržavanju performansi.
Ono što se još može primetiti su drugačije gume. Naime, BMW sarađuje sa nekoliko proizvođača guma. Ranije smo viđali BMW M5 opremljen sa novim Michelin Pilot Super Sport gumama, dok ovaj primerak nosi Pirelli P Zero gume.
Po prvi put se srećemo i sa novom bojom. Ova boja nas podseća na Sepang Bronze boju koja je bila karakteristična za prethodne M5 i M6 modele. Nismo sasvim sigurni da li se radi o tačno istoj boji ili novoj varijanti postojeće boje.
Pošto na ovim slikama to nije vidljivo, neke informacije sa stranih portala govore da bi naslon za glavu prednjih sedišta trebao biti integrisan u sedišta, nešto slično kao u ranijim M modelima poput M3 E36.

Download BMW in Ovi Store now.

Stiže BMW M-One, naslednik legendarnog BMW-a M1


Prema insajderskim informacijama iz BMW-a, dizajneri su već krenuli sa idejom o novom M superautomobilu, nasledniku legendarnog M1.
Strategija je upravo počela i napravljeno je nekoliko skica u odeljenju
dizajna, a sama ideja prezentovana za konferencijskim stolom. Za sada još nema reči o proizvodnim planovima.
Interno nazvan "M-One", ovaj projekat je u vrlo ranoj fazi, što znači da postoji samo kao skica za sada. Ne iznenađuje onda činjenica da za sada ne postoje nikakvi tehnički detalji. Isti izvor navodi da će M-One biti jedinstven M automobil, što znači da ne bi trebalo da se bazira na nekom trenutnom modelu.
Ovaj automobil bi trebalo da karakteriše obimna upotreba ugljeničnih vlakana. Ako se i dobije zeleno svetlo za ulazak u proizvodnju, ovaj
automobil neće debitovati pre 2015-te. 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X3 M sa tri turbo punjača


Ako je verovati portalu CAR Magazine, BMW X3 M bi mogao da ugleda svetlost dana 2012. godine. BMW X3 M će najverovatnije pokretati novi redni šestocilindrični turbo motor, koji će prema nekim izvorima pokretati i budući BMW M3.

Najveća zanimljivost je da će na motor biti vezana tri turbo punjača, a neke procene govore da bi motor trebalo da razvija oko 450KS.
Kad smo već kod X familije, pomenimo i to da će sledeću verziju BMW-a X5 M / X6 M i dalje pokretati twin-turbo 4.4L V8 motor, ali će snaga porasti sa 555KS na 564KS. Postavlja se još jedino pitanje - da li ćemo videti i X1 M ili?

Download BMW in Ovi Store now.

BMW "staro za novo"


 
Zamenite vaš auto za BMW po želji i počnite odmah da uživate.
Sada, više nego ikada je uživanje na dohvat ruke. Delta Motors vrši zamenu vozila bilo koje marke po sistemu "staro za novo" i to ukoliko je Vaše vozilo kupljeno u Srbiji kod ovlašćenog dilera a da nije havarisano i ne starije od 2005. sa maksimalnom kilometražom do 120.000 km.

*Delta Motors nije u obavezi da otkupi ili izvrši zamenu "staro za novo" svakog ponuđenog vozila, odnosno zadržava diskreciono pravo da ne prihvati u zamenu ponuđeno vozilo.

Izvor : www.bmw.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 5 GT razočarao prodajom


Bavarski crossover, serija 5 GT, na Starom kontinentu je bio zamišljen kao luksuznija verzija standardne "petice", ali s one strane "velike bare" ovim modelom su zamenili seriju 5 karavan.
Nemci su naime verovali da će prostranija serija 5 GT privući ljubitelje karavana, ali rezultati pokazuju da ih je BMW samo oterao Mercedesu. Bavarci su u prvom kvartalu 2011. prodali svega 720 primeraka, što je premalo s obzirom na očekivanu prodaju od 4.000 do 8.000 primeraka godišnje. Prošle godine je BMW prodao svega 2.848
automobila.
Jedino u čemu se serija 5 GT pokazala uspešnom, piše Automotive News, je u takozvanom kanibalizovanju prodaje sestrinskog modela. Naime, zbog serije 5 GT za 10-ak odsto se smanjila prodaja skuplje serije 7, budući da su kupci zaključili da za manje novca dobijaju podjednaki luksuz.
Mada američki predstavnici BMW-a redom žale za serijom 5 karavan, Nemci za sada ne razmišljaju o toj opciji.

Download BMW in Ovi Store now.