BMW 6 Gran Coupe najavljen za sledeću godinu

 
BMW je na prošlogodišnjem salonu automobila u Šangaju predstavio koncept Gran Coupe, a 2012 se očekuje seriska proizvodnja ovog modela.
Na internetu su se pojavili renderi koji pokazuju kako bi trebalo da izgleda ovaj model.
 
Gran Coupe sa Salona u Pekingu je koncept kupea sa četiri vrata, dužine 5 metara i sa visinom manjom od 140 cm, koji bi trebalo da bude glavni konkurent Mercedesovom novom CLS-u i Audijevom A7 Sportback-u.
 
U ponudi bi trebalo da se nađe čitava paleta motora za ovaj model, binzinski, dizel i hibridni, a naravno očekuje se i M varijanta.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 Carbon Edition za Kinu

 
BMW je predstavio M3 Carbon Edition za kinesko tržište. BMW M3 Carbon Edition je ograničena serija od 111 automobila koji će biti namjenjeni za kinesko tržište i čija će cena biti oko 189.000 dolara.
 
Ovu limitiranu seriju karakterisaće krov izrađen od ugljeničnih vlakana, čime je težina smanjena za 5 kilograma. Osim krova karbonski su i prednji i zadnji spojler, bočni pragovi i delova u unutrašnjosti automobila. Kupci će takođe dobiti posebnu bisernu metalik boju i Carbon Edition logo.

 
BMW M3 Carbon Edition pokretaće standardni V8 motor sa 420 konja i 400 Nm obrtnog momenta.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1 M Coupe vs Audi TT RS (Video)

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1 Series M Coupe će se proizvoditi samo do kraja godine

 
BMW je početkom ove godine zvanično predstavio M verziju serije 1 Coupe, a rukovodstvo kompanije iz Minhena je odlučilo da se sa proizvodnjom stane već krajem godine.
Razlog zbog koga BMW gasi ovaj deo svog M segmenta nije poznat kao ni razlog zašto se to čini nakon samo godinu dana proizvodnje. Ono što uliva barem neku nadu jeste izjava BMW-ovog čelnika koji kaže da ovo ne mora da znači kraj 1 M modela, već njegov odlazak na poduži odmor koji će po svemu sudeći trajati i nekoliko godina.

Download BMW in Ovi Store now.

Glasine o BMW-u X7

 
Ponovo su se pojavile glasine da BMW planira da u svoju ponudu uvrsti još jedan X model, BMW X7. Teško da je nekome, ko prati rad BMW-a, pre par godina palo na pamet da će BMW imati čitavu gamu modela sa X oznakom. Takođe retko je ko razmišljao da će X5 i X6 dobiti svoje M varijante, sada se spominje da bavarci rade i na stvaranju X3M modela. Izgleda sve ovo nije dovoljno BMW-u pa su tako odlučuli da stvore i X7.
O ovom modelu se već duže vreme nagađa i sve češće informacije o njegovom pojavljivanju izazivaju strah kod konkurenata.
X7 bi trebalo da konkuriše Mercedesu GL i najavljenom Audiju Q9  , trebao bi da ima 7 sedišta,  a ukoliko su informacije o njegovoj proizvodnji tačne mogao bi se pojaviti već 2013.

Download BMW in Ovi Store now.