BMW na Sensation žurci


BMW, oficijelno vozilo Sensationa, bio je prisutan i na samoj žurci. BMW hostese obučene u belo, dočekivale su sve VIP goste, koji su imali to zadovoljstvo da na žurku uđu u velikom stilu - kroz specijalno brendiran BMW VIP ulaz. 

Za vreme trajanja žurke, posetioci su imali priliku da posete BMW lounge, gde su uz piće, mogi da saznaju sve novosti iz BMW sveta, kao i specijalne ponude koje je Delta Motors pripremio za njih.
 

Download BMW in Ovi Store now.

Handsfree vožnja sa BMW-om 330i (Video)

 
Nekoliko odabranih novinara je bilo pozvano na stazu Laguna Seca da bi isprobali BMW 330i u ulozi trenera na stazi. Možda ćete se setiti ovog automobila ako ste pratili popularnu britansku emisiju Top Gear, kada Jeremy Clarkson proživljava svoje najveće strahove prilikom vožnje.
Baš kao što je IBM napravio kompjutere koji mogu da nadmaše ljude u šahu, BMW je napravio auto koji može pobediti prolazno vreme. OK, najbolji vozači još uvek mogu pobediti ovaj automobil, ali u dogledno vreme bi i to moglo da se promeni. 
Ubrzanje, kočenje i upravljanje, sve je kontrolisano od strane kompjutera. Eventualno su ruke "vozača" pozicionirane u blizini upravljača u slučaju da kompjuter iznenadi, ali pošto je više od 19.000 kilometara testiranja iza ovog automobila, nema straha. U prilog tome ide i informacija da je ovaj automobil već prošao obimna testiranja na Hockenheimu i Nordschleifeu. 
Automobil koristi kombinaciju informacija koje dobija iz GPS-a, pratećih repetitora, on-board kamera, senzora, a sve u svrhu obuke vozača kako bi im se prezentovala idealna linija na stazi. Vozač nakon toga može da isproba da sam prođe stazu, a kasnije da podatke prebaci na kompjuter i uporedi sa idealnom linijom i vidi odstupanja, odnosno da vidi gde je najviše grešio. Koliko je usavršen ovaj automobil govori i činjenica da automobil koji ih je pratio, a radilo se o jačem modelu 335i, nikako nije mogao da se približi, a kamoli da prestigne ovaj automobil. Pre same prezentacije na stazi Laguna Seca, pala je kiša, međutim ovaj sistem koristi informacije koje dobija putem senzora i prilagođava vožnju u skladu sa uslovima na stazi.
Sigurno se pitate šta je sledeće? Inženjeri nadograđuju sistem koji će biti u mogućnosti da snimi sve neravnine i površinske nepravilnosti oko staze kako bi automobil bio još precizniji i tačniji.
 
 

Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW serije 1 na tržištu krajem godine

 
BMW će tržištu navodno ponuditi više različitih verzija modela serije 1. Naime, neke će imati pogon na zadnje točkove i sportske karakteristike, a druge, porodične, biće ponuđene s pogonom na prednje i na sva četiri točka. 
Nova generacija serije 1 bi na tržište trebalo da stigne krajem ove godine, a kupci će moći da izaberu varijantu sa tri i pet vrata. Tokom 2012. stižu coupe i kabriolet. Ovi modeli će biti nastavak priče sa sadašnje generacije.
Nakon njih bi na tržište trebalo da stignu prostranije verzije s pogonom na prednje točkove, koje će se bazirati na novoj UKL1 platformi koja će poslužiti i za sledeću generacija Minija. Radiće se o BMW-ovoj verziji sledećeg Minija, mini-MPV-u i mini SUV-u koji će se u ponudi smestiti ispod X1, a koristiće platformu sledećeg Countrymana a imaće i pogon na sva četiri točka.
Veća ponuda prostora bi trebalo da privuče porodične kupce. Takođe, ove modele će pokretati sledeća generacija benzinskih i dizel turbo motora sa naglaskom na ekonomičnosti. Među njima će se naći i 1,5 litarska 3-cilindrična jedinica snage do 150KS i emisije CO2 manje od 100 g/km.

Izvor:AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 sa 629KS by Vorsteiner

 

 
Američki tjuner Vorsteiner je predstavio novi   wide-body tjuning kit za aktuelni BMW M3. Njihov M3 sada ima GTRS3 wide-body paketa, dosta detalja od ugljeničnih vlakana, Vorsteiner titanium izduvni sistem, crvene 20-inčne V-309 alu felne sa Michelin PS2 Sport gumama, Brembo GTR kočioni sistem, modifikovano KW ogibljenje i crvene retrovizore. Pored ovoga pojačan je i V8 motor na više nego dovoljnih 629 konja,  uz pomoć AA E9X M3 Supercharger Stage II kit-a.  
 
 
 

 

Download BMW in Ovi Store now.

Nova američka reklama za BMW serije 3

Download BMW in Ovi Store now.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sledeći»