BMW xDrive Live Tour 2011

24 BMW vozila opremljena xDrive sistemom učestvovala su na BMW xDrive Live Tour (BMW 320d xDrive, BMW 535d xDrive Gran Turismo, BMW 740d xDrive, BMW X1 xDrive 20d, BMW X3 xDrive 35i, BMW X3 xDrive 20d, BMW X6 xDrive 30d). Svi oni bili su dostupni novinarima i ostalim sudijama.
Događaj je obuhvatio tri različita segmenta: dinamiku, agilnost i trakciju. Dan je započeo sa xDrive učionicom gde su BMW stručnjaci i lokalni trkački vozač, Claudiu David, objasnili publici prednosti xDrive sistema u različitim segmentima vožnje.
Da bi osetili prednosti BMW xDrive sistema, 50 sudija preselilo se na "igralište", gde im je BMW osoblje vodilo kroz različite vežbe. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo.
 
 
 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW European Delivery program u praksi

 
BMW European Delivery program pokrenut je od strane BMW-a, a omogućuje da američki kupci na jednostavan i zanimljiv način kupe BMW vozilo u Europi.
Sve kreće u Münchenu, odnosno BMW Welt-u (centar za preuzimanje BMW vozila). BMW Welt je otvoren krajem 2007. i u proseku isporučuje između 230 do 250 vozila dnevno.
Najveća prednost ovog programa su uštede koje u mnogim slučajevima mogu kompezovati troškove vašeg putovanja. Nadalje, BMW Severna Amerika nudi članovima BMW Car Club of America (BMW CCA) rabat na kupovinu novog vozila nakon godinu dana neprekidnog članstva. Može se uštedeti između 500$ do 1500$, zavisno o modelu. Druga najveća prednost je mogućnost testiranja vozila na nemačkom autobahn-u, možete upoznati popularnu stazu Nurburgring, upoznati Europu i još puno toga... Ono što BMW želi napraviti ovim programom jest pretvoriti kupovinu u uživanje.
Evo kako to izgleda u praksi.

Download BMW in Ovi Store now.

Ludi holanđanin u BMW M3

Nisam uspeo da saznam vise o ovom snimku sem da se ova luda vožnja dešava u Holandiji i da je auto koji ovaj luckasti momak vozi BMW M3. Sve u svemu ostali podaci nisu ni bitni, dovoljno je samo da uživate u ovom snimku i moj savet vam je da ovo ne probate kod nas na putevima jer će te ostati bez točkova kad upadnete u neki krater na putu :D.

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW laboratorij za sedišta (Video)

 
Svi koji misle da je sedište u BMW-u samo mesto gde vozač može sesti grdno se varaju. Za BMW inženjere sedišt se smatra delom automobilskog ponosa i ozbiljan je deo automobilskog inženjerskog procesa. Takođe inženjeri ga vole nazvati i interfejsom između vozača i šasije.
U videu koji sledi možete pogledati kako vozačevo sedište prolazi niz testova pre nego što bude ugrađeno u automobil. Projektovanje sedišta je jedan dugačak oblik projektovanja, jer konačna odluka ne donosi preko nacrta ili sastancima, već temeljnim istraživanjem i testiranjem.
BMW je jedan od retkih proizvođača koji poseduje simulatore sedišta. Kako funkcionišu, kako se testiraju i još mnogo toga pogledajte u video klipu koji sledi.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 GTS na Fifth Gear testu (VIDEO)

 
U video klipu koji sledi BMW M3 GTS testira i vozi Vicki Butler-Henderson, vozač britanskog Fifth Gear-a. Vicki je jedna sitna i simpatična djevojka koja je ovaj put u ruke dobila veoma jak automobil. Kako se snašla pogledajte u video prilogu.
BMW M3 GTS ispod haube skriva atmosferski V8 motor koji proizvodi 450 KS pri 8300 o/min, te 440 Nm okretnog momenta dostupnog već od 3750 o/min. Snaga se prenosi na zadnj kotače putem 7-stepenog M DCT (Dual Clutch Transmission) Drivelogic mjenjača.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X5 omiljen među lopovima u Velikoj Britaniji

 

Dva modela BMW-a, jedan Lend Rover i dva Audija bile su glavne mete kradljivaca u Velikoj Britaniji tokom 2010. godine. Ove podatke objavio je "Treker", specijalizovana kompanija za praćenje automobila i vraćanje ukradenih vozila vlasnicima.
Model BMW X5 je "zadržao titulu" najzanimljivijeg lopovima iz 2009. godine, a pozicije drugoplasiranog i trećeplasiranog takođe su nepromenjene - na njima se nalaze "lend rover rejndž rover" i BMW M3.  
Prema podacima "Trekera", 65 odsto ukradenih vozila na Ostrvu su vrednija od 25.000 funti, ali su se krali i mnogo jeftiniji automobili, pa se u dnu liste nalaze "pežoi 406" i "ford sijere", koje u Britaniji vrede oko 1.000 funti. 
Najskuplji ukradeni automobil prema podacima "Trekera" je "bentli GTC" vredan 130.000 funti, a zanimljivo je da je 84 odsto automobila na listi ove kompanije ukradeno pomoću - ključa.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW: Dani otvorenih vrata korišćenih vozila 15. i 16. aprila

 

Osetite užitak vožnje korišćenih vozila sa proverenom servisnom istorijom. Sva vozila su tehnički pregledana u servisu Delta Motorsa što garantuje potpunu tehničku ispravnost.

Uverite se u odlične uslove finansiranja u saradnji sa BMW Financial Services. Posetite nas na "Danima otvorenih vrata korišćenih vozila" od 15. - 16. aprila 2011. u salonu Delta Motorsa, Radnička 8, Beograd (tel. 011/ 353 99 00).
 

DELTA MOTORS

Download BMW in Ovi Store now.