Proslava 30 godina postojanja Active Autowerke (Video)

 


U martu ove godine tjunerska kuća iz Majamija, Active Autowerke,pozvala je sve ljubitelje BMW-a na proslavu 30 godina postojanja i pruđanja usluga prepravljanja BMW automobila.   Active Autowerke je osnovan 1981. od strane braće  Mike i Karl Hugh koji su svoju strast prema BMW vozilima hteli da podele sa drugima.
Na posebnom događaju posetioci su imali priliku da se bolje upoznaju sa celokupnim asortimanom Active Autowerke, kao što su BMW M3s, M5s i BMW X6M.
Povodom ove proslave ova tjuning kuća napravila je i kratki film koji prikazuje njihov rad i vozila koja su napravljena u njihovoj radionoci u Majamiju. 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW E92 M3 DCT na stazi Spa Francorchamps

 

 
Holandski vozal Junior Strous provozao je BMW E92 M3 Coupe na stazi pa-Francorchamps u Belgiji. On je BMW doveo do krajnjih granica i postavio najbolje vreme od 3:04:962 po krugu.
E92 M3 je opremljen brzim DCT mjenjačem, ima 19-inčne OZ Racing felne i Michelin Pilot Sport Cup OEM 19″ Toyo R888 245/265  gume.

 Download BMW in Ovi Store now.

BMW film - A Perfect Match (Video)

Ovaj simpatični,kratki BMW-ov film o  Džeku, momku iz Los Anđelesa koji je prinušen da zameni svoj omiljeni stari BMW 1602 za automobil sa klimom.  
Džek ne želi ni polovnu Hondu ni Toyotu, a rešenje koje na kraju nalazi verovatno će izvući osmeh na lice svakog ko odgleda film.

UŽIVAJTE!!! 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW proizveo 8-milioniti automobil u svojoj fabrici u Dingolfing

 

 
BMW-ov direktor prodaje za Nemačku Karsten Engel i Wolfgang Stadler direktor BMW-ove fabrike Dingolfing predstavili 8-milioniti BMW napravljen u toj fabrici.
Jubilarni primerak je model BMW 520d, koji je preuzeo predstavnik kompanije Piepenbrock Group u čijoj floti se već nalazi oko 100 BMW automobila.
Trenutno se u Dingolfing-u proizvodi oko 1400 automobila dnevno, što čini odo dve trećine globalne proizvodnje BMW-a serije 5. Serija pet ima dugu tradiciju proizvodnje u ovoj fabrici u kojoj se pravio i prvi model serije 5. Kao takva ova fabrika se smatra za jednom od najboljih BMW fabrika, a takođe u njos se "rađa" i serija 7.
 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

ARKYM M-Sport Aero kit za BMW serije 5

 

 
Kalifornijska tjuning kuća ARKYM najavljuje svoj prvi ARKYM aero bodykit za novi BMW serije 5 (F10).
Nazvan M-Sport Aero, ARKYM bodykit kombinuje funkcionalnost i aerodinamiku za razvoj inovativnog bodykita i originalnog dizajna.
 
M-Sport Aero kit karakteriše karbonski prednji spojler čija je cena 1.199 $, karbonski zadnji difuzor po ceni od 999 $ i karbonski spojler na prtljažniku po ceni od 799 $. 
 
 
Drugi detalj za sada nisu objavljeni, ali se u budućnosti očekuje više ARKYM nadogradnji za novu seriju 5. Doprinos kompletnom dizajnu je dao i ADV.1 sa svojim 20-inčnim ADV08 točkovima.

 

Izvor : AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X3 xDrive35i dobio nagradu za najlepši enterijer

WARDS AUTO je objavio listu 10 najlepših enterijera za 2011. Tri ekonimična automobila, 3 luksuzna, 1 sportski sedan, minivan, ekskluzivni SUV i kombi spadaju u ovogodišnju WARDS-ovu listu najlepših enterijera.Tokom februara i marta urednici ovog časopisa su vozili 51 auto, koji su bili sa potpuno novim ili unapređenim enterijerom.


Među dobitnicima nagrade za 2011-u našao se i BMW X3 xDrive35i, druga generacija srednje SAV klase koji je predstavljen krajem 2010. Dok je prva generacija X3 bila kritikovana zbog mnogih nedostataka u enterijeru, novi X3 dolazi na tržište kako bi te nedostatke popravio, a takođe i postavio nove standarde u dizajnu unutrašnjosti automobila.

 

Evo i liste svih dobitnika nagrada : - Audi A8
                                              - BMW X3 xDrive35i
                                              - Chevy Cruze 2LT RS
                                              - Dodge Charger Rallye Plus
                                              - Ford Focus Titanium
                                              - Honda Odyssey Elite
                                              - Hyundai Elantra Limited
                                              - Jeep Grand Cherokee Overland Summit
                                              - Kia Optima EX
                                              - Volvo S60

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Grupa prodala u martu više vozila nego ikad

 

 
BMW Grupa prodala u martu više vozila nego ikad
Najbolji kvartal za prodaju BMW i MINI vozila
BMW Serije 5 učvrstio lidersku poziciju u svom segmentu
BMW grupa je u martu prodala više vozila nego u bilo kom mesecu od početka prodaje. Total prodatih BMW, MINI i Rols Rojs vozila iznosi 165.842, što ne samo da premašuje mart 2010. godine (141.717 vozila), već i poslednji zabeleženi rekord zabeležen decembra 2007. godine (152.721 vozila). BMW i MINI kao brendovi, zabeležili su i rekorde u individualnoj prodaji.
Osim ovog rezultata, BMW Grupa je u prvom kvartalu 2011. godine, prodala ukupno 382.758 vozila, što je u poređenju sa prvim kvartalom prošle godine, više za 21.3%. Ovaj rezultat je ostvaren zahvaljujući izvanrednoj prodaji na svim kontinentima, i u uglavnom svim zemljama. Prodaja u martu je na Evropskom kontinentu povećana za 7.8% u odnosu na prošlu godinu, 18.6% u Americi, i neverovatnih 52% u Aziji.
Razlog za ovako dobre rezultate, Ian Robertson, Član Upravnog odbora BMW grupe, zadužen za prodaju i marketing, nalazi u atraktivnoj ponudi modela i oporavku brojnih tržišta na kojima je BMW Grupa zastupljena. On očekuje da broj prodatih vozila u 2011. godini dostigne cifru od 1.5 miliona, što bi bio novi rekord.
Gledajući po brendovima, prošlog meseca prodato je ukupno 134.892 BMW automobila, najviše u jednom mesecu ikada. Gledajući kvartalno, BMW je u prvom kvartalu prodao 20.8% više vozila nego u istom periodu prošle godine. Ovom rezultatu je najviše doprinela prodaja većih vozila, a posebno zahvaljujući modelima BMW serije 5, koji je više nego udvostručio broj prodatih automobila, nego marta prošle godine. BMW serije 5 je i dalje najprodavaniji model u klasi, čime dodatno učvršćuje lidersku poziciju. Ostali modeli koji su doprineli odličnim rezultatima prodaje su BMW Serije 7, X1 i X3.
MINI je takođe dostigao rekordne prodajne rezultate. U poređenju sa najboljim mesešnim prodajnim rezultatom, mart 2008. godine, MINI je povećao prodaju za 28.5%, sa prodatih 30.689 vozila. Posmatrajući kvartalno, sa 60.860 prodatih vozila, MINI je ostvario za 22.9% bolji rezultat u odnosu na isti period prošle godine.
 
Odličnim rezultatima, u mnogome je doprinela prodaja MINI Countrymana - sa prodatih 8.392 automobila, ostvaruje više od četvrtine ukupne prodaje svih MINI modela. 
BMW Grupa
BMW Grupa je jedan od najuspešnijih proizvođača automobila i motocikala na svetu sa svojim robnim markama BMW, MINI i Rols - Rojs. Kao firma svetskih razmera, Grupa BMW vodi 24 proizvodna pogona u 13 zemalja i ima prodajnu mrežu razvijenu u preko 140 zemalja sveta.
BMW grupa je dostigla prodaju od približno 1,46 miliona prodatih automobila i preko 110.000 motocikala u fiskalnoj 2010. godini. Ukupan prihod je iznosio 60.5 milijardi evra. Na dan 31. decembra 2010, firma je zapošljavala približno 95.500 saradnika u celom svetu.

 

Delta Motors PR 

Download BMW in Ovi Store now.