BMW lansirao EVOLVE, aplikaciju za iPhone i Android

 


BMW je lansirao Evolve, aplikaciju za iPhone i Android koja daje priliku vozaču automobila da vidi kako električna vozila rade. Aplikacija radi bez potrebe posedovanja električnog vozila.
Mnogi vozači još su skeptični prema električnim vozilima upravo zbog punjenja baterija te udaljenosti koju mogu prieći, a ova aplikacija upravo ima edukativni karakter i pokušava simulirati posedovanje električnog vozila. Zahvaljujući GPS-u, aplikacija prati vaše dnevne vožnje, vaša zaustavljanja i omogućava vam da "napunite" vaše električno vozilo na odredištima ili dok ste parkirani. Aplikacija će vam takoe reći i koliko ste manje emisije CO2 ispustili u atmosferu, koliko ste uštedeli goriva... Napomenimo da će se aplikacija nadograđivati u zavisnosti o povratnim informacijama koje će dolazit od strane korisnika aplikacije, tako da možemo očekivati i razne druge funkcionalnosti.
Svoje rezultate možete sinhronizovati sa EV nadzornom pločom na web stranici BMWActivateTheFuture.com te dobiti detaljnu analizu vaše vožnje. Tako ujedno pomažete i  BMW-u pri prikupljanju vaših podataka i podataka drugih vozača u svrhu njihove interne analize, a ujedno i učestvujete u određivanju daljih smernica u razvoju električnih vozila.  

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Z4 sDrive28i

 

BMW je najavio da će lansirati novu verziju Z4 sDrive28i kojeg će pokretati 2,0 litarski TwinPower turbo motor. Ovo je prvi put da BMW nudi Z4 s 2-litrenim motorom. Svetski debi BMW-a Z4 sDrive28i imaće se na New York auto show-u.
BMW Z4 sDrive28i ispod haube ima 4-cilindrični turbo benzinski motor koji razvija 240 KS. Zahvaljujući High Precision Injection sistemu i turbopunjaču, BMW Z4 sDrive28i jeima smanjenu potrošnju goriva. Novi motor takođe ima dvostruki VANOS - varijabilno upravljanje radom bregastih vratila i VALVETRONIC varijabilno upravljanje radom ventila.

 

 


Ovaj motor menja šestcilindrični sDrive30i, koji neće nikome nedostajati: novi je moćniji, štedljiviji, a i lakši. Očekuje se da će biti 20% štedljiviji od prethodnika.
BMW još nije objavio cenu za ovaj model.

Download BMW in Ovi Store now.

EKSKLUZIVNO - Official BMW 6-series Coupe Video

 


Ekskluzivno vam predstavljamo prvi mini film za BMW serije 6 (F13) koji će svoj debi doživeti na salonu automobila u Šangaku i Njujorku ove nedelje.
Istaknut je prelepi BMW 659i Coupe u vermillion crvenoj boji. 650i Coupe ima BMW-ov 4,4 litarski V8 twin-turbo motor sa 400 konjskih snaga koji od 0 do 100 stiže za manje od 4,8 sekundi.
Više o novoj šestici možete pročitati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.