Novi BMW X5 za 2013


Nova generacija BMW-a X5 biće predstavljena 2013-e godine. Novu X5-icu će krasiti moderniji izgled, veći otvori za protok vazduha i svetla u LED tehnologiji čiji će oblik pratiti linije karoserije. Takođe i stop svetla će biti blago redizajnirana, a unutrašnjost će biti preuređena i moćiće da primi 7 putnika.
Prema nekim izvorima novi X5 će predstaviti ActiveHybrid tehnologiju sa 2,0 litarskim dizel motorom sa 4 cilindra. Motor sa unutrašnjim sagorevanjem će biti podpomognut 15-o kilovatnim elektronskim motorom koji će dodavati 17 konjskih snaga na već postojećih 204. Zanimljivo je da će BMW razviti sistem Brake Energy Regeneration koji će dopunjavati baterije prilikom svakog kočenja koristeći kočionu silu kao izvor energije.

Download BMW in Ovi Store now.

Pogledajte kako se pravi BMW M3 (video)

 
Svi oni koji vole BMW odvojiće sedam miuta da pogledaju ovas video. Imaćete priliku da vidite koliko je složen proces izrade sportske verzije serije 3-M3.
Čak 80% svih delova za M3 se potpuno razlikuje od obične serije 3. Da bi nastao ovaj mali super-automobil potrebno je staviti nove veće kočnice, smanjiti težinu automobila, prilagoditi šasiju, napraviti više mesta ispod haube za novi motor, postaviti veće otvore za vazduh... Ove promene zahtevaju i menjanje raznih drugih sistema kao što su ABS, DSC i mnogih drugih.
U svakom slučaju pogledajte video koji sledi i saznajte još mnogo toga.


Download BMW in Ovi Store now.

BMW 535d M Sport vs Jaguar XF Diesel S na Fifth Gear testu (VIDEO)

 
Fifth Gear je suprostavio BMW 535d M-sport i Jaguar XF Diesel S na stazi Assen (Holandija). Oba automobila pokreću šestocilindrični turbo dizel motori.
BMW 535d M-sport pokreće šestocilindarski motor koji sadrži BMW TwinPower Turbo tehnologiju za proizvodnju 300 KS i 600 Nm obrtnog momenta. BMW 535d ima potrošnju goriva od 6.1 litre na 100 km. BMW tvrdi da ovaj automobil dostiže 100 km/h za 5,7 sekunde.
Jaguar XF Diesel S pokreće 3,0-litarski AJ-V6D Gen III dizel motor koji isporučuje 275 KS. Jaguar XF Diesel S ubrzava do 100 km/h za 5,9 sekundi, dok najveća brzina je ograničena na 250 km/h.
Šta mislite ko je bio brži? Pogledajte snimak i saznaćete.

Download BMW in Ovi Store now.