BMW proizveo 8-milioniti automobil u svojoj fabrici u Dingolfing

 

 
BMW-ov direktor prodaje za Nemačku Karsten Engel i Wolfgang Stadler direktor BMW-ove fabrike Dingolfing predstavili 8-milioniti BMW napravljen u toj fabrici.
Jubilarni primerak je model BMW 520d, koji je preuzeo predstavnik kompanije Piepenbrock Group u čijoj floti se već nalazi oko 100 BMW automobila.
Trenutno se u Dingolfing-u proizvodi oko 1400 automobila dnevno, što čini odo dve trećine globalne proizvodnje BMW-a serije 5. Serija pet ima dugu tradiciju proizvodnje u ovoj fabrici u kojoj se pravio i prvi model serije 5. Kao takva ova fabrika se smatra za jednom od najboljih BMW fabrika, a takođe u njos se "rađa" i serija 7.
 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

ARKYM M-Sport Aero kit za BMW serije 5

 

 
Kalifornijska tjuning kuća ARKYM najavljuje svoj prvi ARKYM aero bodykit za novi BMW serije 5 (F10).
Nazvan M-Sport Aero, ARKYM bodykit kombinuje funkcionalnost i aerodinamiku za razvoj inovativnog bodykita i originalnog dizajna.
 
M-Sport Aero kit karakteriše karbonski prednji spojler čija je cena 1.199 $, karbonski zadnji difuzor po ceni od 999 $ i karbonski spojler na prtljažniku po ceni od 799 $. 
 
 
Drugi detalj za sada nisu objavljeni, ali se u budućnosti očekuje više ARKYM nadogradnji za novu seriju 5. Doprinos kompletnom dizajnu je dao i ADV.1 sa svojim 20-inčnim ADV08 točkovima.

 

Izvor : AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X3 xDrive35i dobio nagradu za najlepši enterijer

WARDS AUTO je objavio listu 10 najlepših enterijera za 2011. Tri ekonimična automobila, 3 luksuzna, 1 sportski sedan, minivan, ekskluzivni SUV i kombi spadaju u ovogodišnju WARDS-ovu listu najlepših enterijera.Tokom februara i marta urednici ovog časopisa su vozili 51 auto, koji su bili sa potpuno novim ili unapređenim enterijerom.


Među dobitnicima nagrade za 2011-u našao se i BMW X3 xDrive35i, druga generacija srednje SAV klase koji je predstavljen krajem 2010. Dok je prva generacija X3 bila kritikovana zbog mnogih nedostataka u enterijeru, novi X3 dolazi na tržište kako bi te nedostatke popravio, a takođe i postavio nove standarde u dizajnu unutrašnjosti automobila.

 

Evo i liste svih dobitnika nagrada : - Audi A8
                                              - BMW X3 xDrive35i
                                              - Chevy Cruze 2LT RS
                                              - Dodge Charger Rallye Plus
                                              - Ford Focus Titanium
                                              - Honda Odyssey Elite
                                              - Hyundai Elantra Limited
                                              - Jeep Grand Cherokee Overland Summit
                                              - Kia Optima EX
                                              - Volvo S60

Download BMW in Ovi Store now.