Ludi holanđanin u BMW M3

Nisam uspeo da saznam vise o ovom snimku sem da se ova luda vožnja dešava u Holandiji i da je auto koji ovaj luckasti momak vozi BMW M3. Sve u svemu ostali podaci nisu ni bitni, dovoljno je samo da uživate u ovom snimku i moj savet vam je da ovo ne probate kod nas na putevima jer će te ostati bez točkova kad upadnete u neki krater na putu :D.

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW laboratorij za sedišta (Video)

 
Svi koji misle da je sedište u BMW-u samo mesto gde vozač može sesti grdno se varaju. Za BMW inženjere sedišt se smatra delom automobilskog ponosa i ozbiljan je deo automobilskog inženjerskog procesa. Takođe inženjeri ga vole nazvati i interfejsom između vozača i šasije.
U videu koji sledi možete pogledati kako vozačevo sedište prolazi niz testova pre nego što bude ugrađeno u automobil. Projektovanje sedišta je jedan dugačak oblik projektovanja, jer konačna odluka ne donosi preko nacrta ili sastancima, već temeljnim istraživanjem i testiranjem.
BMW je jedan od retkih proizvođača koji poseduje simulatore sedišta. Kako funkcionišu, kako se testiraju i još mnogo toga pogledajte u video klipu koji sledi.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 GTS na Fifth Gear testu (VIDEO)

 
U video klipu koji sledi BMW M3 GTS testira i vozi Vicki Butler-Henderson, vozač britanskog Fifth Gear-a. Vicki je jedna sitna i simpatična djevojka koja je ovaj put u ruke dobila veoma jak automobil. Kako se snašla pogledajte u video prilogu.
BMW M3 GTS ispod haube skriva atmosferski V8 motor koji proizvodi 450 KS pri 8300 o/min, te 440 Nm okretnog momenta dostupnog već od 3750 o/min. Snaga se prenosi na zadnj kotače putem 7-stepenog M DCT (Dual Clutch Transmission) Drivelogic mjenjača.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X5 omiljen među lopovima u Velikoj Britaniji

 

Dva modela BMW-a, jedan Lend Rover i dva Audija bile su glavne mete kradljivaca u Velikoj Britaniji tokom 2010. godine. Ove podatke objavio je "Treker", specijalizovana kompanija za praćenje automobila i vraćanje ukradenih vozila vlasnicima.
Model BMW X5 je "zadržao titulu" najzanimljivijeg lopovima iz 2009. godine, a pozicije drugoplasiranog i trećeplasiranog takođe su nepromenjene - na njima se nalaze "lend rover rejndž rover" i BMW M3.  
Prema podacima "Trekera", 65 odsto ukradenih vozila na Ostrvu su vrednija od 25.000 funti, ali su se krali i mnogo jeftiniji automobili, pa se u dnu liste nalaze "pežoi 406" i "ford sijere", koje u Britaniji vrede oko 1.000 funti. 
Najskuplji ukradeni automobil prema podacima "Trekera" je "bentli GTC" vredan 130.000 funti, a zanimljivo je da je 84 odsto automobila na listi ove kompanije ukradeno pomoću - ključa.

Download BMW in Ovi Store now.