BMW M8 Prototype (Video)

 
Jeste li ikada čuli za BMW M8? Ne? Naravno da niste jer skoro niko nije ni znao da postoji do pre par dana.
Video pokazuje M verziju serije 8 iz 1990. godine koja nikada nije ušla u proizvodnju.
 
I ovo vozilo stiže iz dubine podzemnih garaža koje su smeštene blizu Minhena, tačnije u gradiću Garchingu. Vozilo pokreće V12 motor iz McLarena F1 koji je u to vreme razvijao oko 550KS. Na kraju se ovaj motor pokazao kao pouzdan na testovima. Iako su M8 i V12 motor bili u potpunosti razvijeni, proizvodnja nikada nije dobila zeleno svetlo.

Download BMW in Ovi Store now.

Jedan i jedini na svetu BMW M5 (E34) Cabrio

 

 
Iz mračnih podzemnih garaža nedaleko Munchena predstavljamo vam BMW M5 (E34) Cabrio. Jedan jedini, nikad pušten u proizvodnju.

Godine 1989, Motorsport inženjeri razvili su BMW M5 Cabrio, sa dvoja produženih prednjih vrata i četiri sedišta. Međutim ovaj automobil nikada nije došao ni blizu proizvodnji. Cena od 50.000 GBP već je bila dogovorena, a i prostor na Geneva Motor Show-u je bio rezerviran.
Ali, sedam dana prie njegovog debija, BMW je "ubio" svaku nadu vjerujući da bi mogao ugroziti tada odličnu prodaju serije 3.
 
 
 
 
 

 

Download BMW in Ovi Store now.

Nikad napravljen: BMW E46 M3 Touring

 

 
Sakriven u tajnim garažama BMW M divizije u Garchingu blizu Minhena nalazi se uzbudljiv M3 koji nikada nije ugledao svetlost dana. Radi se o BMW-u M3 E46 u Touring verziji, automobil koji je izgrađen od strane BMW-a, ali zbog homologacijskih pitanja i profitabilnosti nikad nije otišao u proizvodnju.

BMW M3 E46 Touring pokreće šestocilindrični motor od 3246 ccm sa 343KS, a do 100 km/h stiže za tek nešto više od 5 sekundi. Mnogi entuzijasti bi uživali u M3 Touringu koji se bazira na vrlo popularanoj E46 platformi.
 
Čak i 10-12 godina kasnije, BMW M3 E46 Touring još uvek izgleda sveže i željan dokazivanja na putevima. Savršen spoj između super sportskog automobila i porodično orijentisanog karavana.
 
Izvor :AutoBlog.rs

 

Download BMW in Ovi Store now.

Exkluzivne slike iz BMW M Secret podzemne garaže

 


Ljudi iz BMW M ogranka su odlučili da naprave mali izlet za novinare i odvesti ih u skrivene podzemne garaže gde BMW čuva svoje najdragocenije modele i prototip vozila koja nikada nisu puštena u serisku proizvodnju, a i malo je onih koji su u opšte znali da postoje.
U garaži se između ostalog nalaze:  E28 M5 Sedan, E34 M5 Cabriolet, E36 M3 Compact (sa 321KS), E36 M3 GTR, E39 M5 Touring, M8 (ima V12 motor sa 580KS), Ur-Roadster (2,3 litarski motor iz E30 M3 modela), E30 Pickup, X5 Le Mans (oko 700KS i 720 Nm, od 0-100 km/h za 4,7 sec, 311 km/h) kao i mnogi drugi.

 

UŽIVAJTE U SLIKAMA!!!!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 ZA JOŠ SLIKA VISOKE REZOLUCIJE KLIKNITE OVDE!!!

Download BMW in Ovi Store now.