BMW 1 Series M Coupe MotoGP Safety Car

 
Pre par dana je održana prva ovosezonska MotoGP trka i može se slobodno reći da je veliku pažnju privuklo novo Safety Car vozilo. Ne zbog incidenata kojih noje ni bilo na stazi, već zbog toga što je novi Safety Car BMW 1 series M Coupe.
Ovaj novi BMW 1-Series M Coupe će biti ovosezonski Safety Car u MotoGP šampionatu.
 
1-Series M Coupe MotoGP Safety Car pokreće šestocilindrični TwinPower Turbo motor sa 340KS, lakši je od standardnog modela (nema zadnjih sedišta i stakla su od polikarbonata). Pored ovoga promenjen mu je i prednji spojler, zadnji podesivi spojler, nova hauba sa velikim otvorima za vazduh, specijalni titanijumski izduvni sistem, crni 19inčni aluminijumski točkovi, zaštitni kavez, M sportski volan, dva trkačka Recaro sedišta, modifikovano ogibljenje i nove kočnice.
 
 Download BMW in Ovi Store now.

Prior Design BMW serije 6 Coupe

 

 
Iako se novi BMW serije 6 pojavio pre nekoliko dana, nemački tjuner Prior Design je već najavio svoj tjuning paket za novou seriju 6. 

U Pior Desing kit spadaju novi prednje branik koji podseća na branik BMW-a M3 sa LED svetlima, hauba sa otvorima za vazduh, spojler od ugljeničnih vlakana, izmenjen zadnji branik, vrne bubrege kao i set novih točkova. Ostale detalji će tek biti objavljeni.


 

 

Download BMW in Ovi Store now.

Reklama za novi BMW serije 6 Coupe i Cabrio (Video)

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 5 plug-in hybrid

Sledećeg meseca na salonu automobila u Šangaju biće premijerno predstavljen BMW serije 5 sa hibridnim pogonom. BMW se udružio sa kineskim partnerom, kompanijom Brilliance China Automotive radi razvoja električnih vozila koji će biti proizvođeni u Kini na bazi serije 5.

Električna serija 5 je posebno dizajnirana za kinesko tržište i biće dostupna sa većim međuosovinskim rastojanjem. Svi detalji tek treba da budu otkriveni, ali predpostavljam da će neke od tehnologija primenjena na BMW-u ActiveE ili MINI E biti implementirane i u ovaj model.

     
Na salonu automobila u Pekingu 2010 godine BMW je već predstavio seriju 5 kao električni koncept koji se zasnivao na predhodnoj generaciji, modelu E60. Tadašnji model se zvao ECHO i bio je zajednički projekat BMW-a i Tongji univerziteta. 

 

U međuvremenu već su počele da se pojavljuju slike nove serije 5 koja bi bila pokretana elektrišnim motorom.

Download BMW in Ovi Store now.

Novi oficijalni video: 2012 BMW M5 prototypeDownload BMW in Ovi Store now.

AC Schnitzer BMW 6 Cabriolet

Nemački tjuner AC Schnitzer je ponudio BMW 6 Cabriolet sa sopstvenim aluminijumskim felnama od 19 i 20 inča. 


Za sada se samo nude AC Schnitzer type IV, two-tone type V i VIII točkovi, kao i par novih aluminijumskih detalja za enterijer, ali kompanija već najavljuje kompletan paket koji će podrazumevati aero body kit, novi izduvni sistem, modifikovano ogibljenje i pojačanje motora.
Potpuno preuređen model se očekuje da bude predstavljen na Essen Motor Show u aprilu.


 

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.