BMW 5 plug-in hybrid

Sledećeg meseca na salonu automobila u Šangaju biće premijerno predstavljen BMW serije 5 sa hibridnim pogonom. BMW se udružio sa kineskim partnerom, kompanijom Brilliance China Automotive radi razvoja električnih vozila koji će biti proizvođeni u Kini na bazi serije 5.

Električna serija 5 je posebno dizajnirana za kinesko tržište i biće dostupna sa većim međuosovinskim rastojanjem. Svi detalji tek treba da budu otkriveni, ali predpostavljam da će neke od tehnologija primenjena na BMW-u ActiveE ili MINI E biti implementirane i u ovaj model.

     
Na salonu automobila u Pekingu 2010 godine BMW je već predstavio seriju 5 kao električni koncept koji se zasnivao na predhodnoj generaciji, modelu E60. Tadašnji model se zvao ECHO i bio je zajednički projekat BMW-a i Tongji univerziteta. 

 

U međuvremenu već su počele da se pojavljuju slike nove serije 5 koja bi bila pokretana elektrišnim motorom.

Download BMW in Ovi Store now.

Novi oficijalni video: 2012 BMW M5 prototypeDownload BMW in Ovi Store now.

AC Schnitzer BMW 6 Cabriolet

Nemački tjuner AC Schnitzer je ponudio BMW 6 Cabriolet sa sopstvenim aluminijumskim felnama od 19 i 20 inča. 


Za sada se samo nude AC Schnitzer type IV, two-tone type V i VIII točkovi, kao i par novih aluminijumskih detalja za enterijer, ali kompanija već najavljuje kompletan paket koji će podrazumevati aero body kit, novi izduvni sistem, modifikovano ogibljenje i pojačanje motora.
Potpuno preuređen model se očekuje da bude predstavljen na Essen Motor Show u aprilu.


 

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.