BMW parking asistent iPhone aplikacija

BMW je preko Apple iTunes prodavnice predstavio besplatnu zvaničnu aplikaciju ParkingAssistant from BMW sa ciljem da predupredi probleme sa kaznama usled isticanja karti za parkiranje. Sada vozači BMW-a koji instaliraju ovu aplikaciju ne moraju da brinu da će zaboraviti da produže plaćanje parking.

BMW ParkingAssistant šalje signal unapred, kako bi podsetio vozače da obnove parking kartu. Takođe, ukoliko se za plaćanje parkinga vrši putem parking-sata, aplikacija će u odnosu na trenutnu poziciju uračunati vreme potrebno da vozač dođe do parking sata i obnovi uplatu parkinga.
 

Download BMW in Ovi Store now.

Hamann, Lumma i Manhart BMW serije 6 Cabrio

 

 

Novi BMW serije 6 Cabrio je premijeru imao početkom januara na Salonu automobila u Detroitu, a u međuvremenu su svoje tjunirane verzije najavili Hamann Motorsport, Lumma Design i Manhart Racing.

Hamann Motorsport je za svoju "šesticu" Cabrio (bar za početak) predvideo novi prednji spojler, set novih pragova i komplet alu točkova od 21 inča, ali se kasnije očekuju i pojačani motori, jače kočnice, modfikovano ogibljenje, novi sportski izduvni sistem i doterani enterijer.

Lumma Design najavljuje novi aero body kit (izmenjeni branici, spojelri, pragovi, proširenja blatobrana, zadnji difuzor) i nove točkove, mada i ovde treba očekivati i pojačane motore.

 

 

I na kraju Manhart Racing čija serija 6 Cabrio će dobiti nove elemente od ugljeničnih vlakana (hauba, zadnji difuzor...), modifikovane branike, nove pragove, doterano ogibljenje, set novih crnih točkova, titanium izduvni sistem, kao i pojačani 4,4 litarski motor iz BMW-a X5 / X6 M. 

 

 

 

 

Izvor AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

AC Schnitzer na Ženevskom salonu

Nemački tjuner AC Schnitze će se ponovo pojaviti na salonu automobila u Ženevi sa zanimljivim asortimanom vozila. Detalji o svim vozilima su i dalje retki ali je Nemačka kompanija do sada predstavilia dva nova modela.

Prvo ACS5 Sport S, sportsku interpretaciju Serije 5 F10. Auto podiže 407 konjskih snaga fabričkog BMW-a 550i na impresivnih 540 konja. Maksimalni obrtni moment penje se na 750 Nm. Sve u svemu ova mera performansi može da se poredi sa novim M5. Od 0 do 100 stiže za samo 4,5 sekundi a maksimalna brzina je 320 Km/h.

 

   

 

Tjuner tvrdi da se potrošnja nije ni malo povećala u odnosu na standardi BMW 550i iako mu je dodato mnogo konja. 

 

Drugo vozilo je lagani projekat pod nazivom AC Schnitzer BMW Z4 99d koji je zasnovan na tekućem BMW Z4 Roadster-u.

   

AC Schnitzer 99d pokreće dizelaš sa 140 kW/190KS i 420 Nm obrtnog momenta (umesto fabričkih 120 kW/163KS i 380 Nm), a to je po podacima AC Schnitzera dovoljno da njihov 99d od 0-100 km/h ubrza za 6,9 sekunde (maksimalna brzina iznosi 235 km/h). Težina vozila je smanjena za 230 kilograma pa tako da ove performanse i nečude toliko. Najistaknutija karakteristika je potrošnja od svega 3,8 litara dizela na 100 Kilometara.

 

 
 
Cena za Z4 99 je 149.000 €, dok cena za ACS5 Sport S nije saopštena

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 vs Audi RS5 na Top Gear testu (Video)

Još jedan udarac koji je Audi primio od BMW-a. Prvi je bio kada je BMW X3 ponizio Audi Q5 na off-road testu, više o tome u starom postu "Šamar Audiju".

Ovoga puta, moram priznati, nije bilo ni malo lako. Pogledajte i sami.

 

Download BMW in Ovi Store now.

M Performance Exhaust (Video)

 Mislim, šta reći!!!!!!!

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW držači za iPad i iPhone

 
Novom sjajnom reklamom za fabričke držače za Apple iPad i iPhone uređaje, kompanija BMW je pokazala da jednom luksuznom automobilu, ujedno i statusnom simbolu ne pripadaju nikakvi “uradi sam” projekti i držači. BMW Station for iPhone i
BMW Holder for iPad najnoviji su auto asesoari koji su već sada dostupni kupcima u Evropi, acena recimo držača za iPhone je preko 100 evra.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW otvorio fabriku za starije radnike

 

 

Nemački automobilski gigant BMW predstavio je danas fabriku koja je prilagođena starijim radnicima, kao odgovor na manjak obučene radne snage u ovoj zemlji.

Nova fabrika u južnom gradu Dingolfingu ima ergonomski uređene radne stanice, sa dodatnom podrškom za leđa, boljim osvetljenjem i lakšim tempom rada u poređenju sa pogonima u kojima su zaposleni do sada radili.

"Više ne moram da se protežem toliko za predmetima kao ranije i mogu sve da obavim u uspravnom položaju. Ovo je zaista olakšanje", izjavio je Ludvig Lang, koje je u BMW-u proveo 40 od 57 godina radnog staža.

Kompanija sa sedištem u Bavarskoj navodi da je ovo prva fabrika ove vrste u svetu, te da je fokusirana na starije iskusne radnike koji mnogo vrede i koje firma želi da zadrži na poslu.

BMW se nada da će ovaj program do kraja godine biti proširen na 4.000 radnika u proizvodnji u zemljama u kojima se govori nemački jezik. Projekat obuhvata i gradnju prostorija za opuštanje, te kvalitetnu hranu u menzi.

Prema podacima nemačke industrijske komore, u zemlji postoji manjak od oko 400.000 obučenih radnika.

Izvor - AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.
1 2 3  Sledeći»