Hamann, Lumma i Manhart BMW serije 6 Cabrio

 

 

Novi BMW serije 6 Cabrio je premijeru imao početkom januara na Salonu automobila u Detroitu, a u međuvremenu su svoje tjunirane verzije najavili Hamann Motorsport, Lumma Design i Manhart Racing.

Hamann Motorsport je za svoju "šesticu" Cabrio (bar za početak) predvideo novi prednji spojler, set novih pragova i komplet alu točkova od 21 inča, ali se kasnije očekuju i pojačani motori, jače kočnice, modfikovano ogibljenje, novi sportski izduvni sistem i doterani enterijer.

Lumma Design najavljuje novi aero body kit (izmenjeni branici, spojelri, pragovi, proširenja blatobrana, zadnji difuzor) i nove točkove, mada i ovde treba očekivati i pojačane motore.

 

 

I na kraju Manhart Racing čija serija 6 Cabrio će dobiti nove elemente od ugljeničnih vlakana (hauba, zadnji difuzor...), modifikovane branike, nove pragove, doterano ogibljenje, set novih crnih točkova, titanium izduvni sistem, kao i pojačani 4,4 litarski motor iz BMW-a X5 / X6 M. 

 

 

 

 

Izvor AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

AC Schnitzer na Ženevskom salonu

Nemački tjuner AC Schnitze će se ponovo pojaviti na salonu automobila u Ženevi sa zanimljivim asortimanom vozila. Detalji o svim vozilima su i dalje retki ali je Nemačka kompanija do sada predstavilia dva nova modela.

Prvo ACS5 Sport S, sportsku interpretaciju Serije 5 F10. Auto podiže 407 konjskih snaga fabričkog BMW-a 550i na impresivnih 540 konja. Maksimalni obrtni moment penje se na 750 Nm. Sve u svemu ova mera performansi može da se poredi sa novim M5. Od 0 do 100 stiže za samo 4,5 sekundi a maksimalna brzina je 320 Km/h.

 

   

 

Tjuner tvrdi da se potrošnja nije ni malo povećala u odnosu na standardi BMW 550i iako mu je dodato mnogo konja. 

 

Drugo vozilo je lagani projekat pod nazivom AC Schnitzer BMW Z4 99d koji je zasnovan na tekućem BMW Z4 Roadster-u.

   

AC Schnitzer 99d pokreće dizelaš sa 140 kW/190KS i 420 Nm obrtnog momenta (umesto fabričkih 120 kW/163KS i 380 Nm), a to je po podacima AC Schnitzera dovoljno da njihov 99d od 0-100 km/h ubrza za 6,9 sekunde (maksimalna brzina iznosi 235 km/h). Težina vozila je smanjena za 230 kilograma pa tako da ove performanse i nečude toliko. Najistaknutija karakteristika je potrošnja od svega 3,8 litara dizela na 100 Kilometara.

 

 
 
Cena za Z4 99 je 149.000 €, dok cena za ACS5 Sport S nije saopštena

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.