Novi BMW serije 6 Cabrio +(video)

BAVARSKA AJKULA 

 

  

 

Najnoviji BMW-ov kabriolet je dizajniran u skladu s najnovijim dizajnerskim principima, opremljen je mekim sklopivim krovom, a kupci trenutno u ponudi imaju dva benzinska agregata od šest i osam cilindara 

BMW je na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu predstavio 6-Series Coupe concept koji je najavio novu generaciju serije 6, a koja je sada otkrivena ovim prvim zvaničnim slikama.  

Nedugo po promociji serije šest u koncept verziji, za koji su mnogi s pravom ocenjivali da je samo pitanje dana kada će uz minimum izmena da zaživi i u serijskoj proizvodnji, BMW je promovisao seriju šest kabriolet, koja će se već pd sledeće godine naći u prodajnim salonima bavarskog proizvođača. 

 

 

Krovna konstrukcija novog BMW-ovog kabrioleta je izrađena od platna, a nije u verziji švrstog sklopivog krova, što uliva nadu da nemački proizvođač ima u planu skoru promociju i kupe verzije, po ugledu na nedavno predstavljeni koncept.

 

 

 

Pod haubom BMW-a 650i Cabrio se nalazi 4,4 litarski V8 bi-turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem, koji razvija 407KS (u paru sa novim BMW osmostepenim automatskim menjačem).

 

 

 BMW 650i Cabrio može do maksimalno 250 km/h (elektronski ograničeno), a do 100 km/h ubrzava za 5 sekundi. Po fabričkim podacima, potrošnja iznosi 10,7 litara goriva na 100 km.

 

 

 

U opremi će se između ostalog naći i alu točkovi od 19 inča (gume 245/40 R19), sistem regeneracije kočione sile, LED svetla za maglu, iDrive system, Dynamic Stability Control (DSC), ABS, Dynamic Traction Control (DTC), Cornering Brake Control (CBC), Dynamic Brake Control (DBC), sistem za nadgledanje pritiska u gumama, sistem koji vozača pozorava na vozilo u mrtvom uglu, kamera za vožnju unazad, Head-Up diplej, BMW Night Vision, aktivni cruise control...   

 

 

BMW 6 Cabrio će se proizvoditi u fabrici Dingolfing u Nemačkoj, dok će cene i novi detalji biti objavljeni naknadno.Kasnije će ponuda nove "šestice" naravno biti proširena, a među budućim verzijama će se naći dizelaš i novi M6. Taj budući M6, za razliku od dosadašnjeg M6 sa 5,0 litarskim V10 motorom od 373kW/507KS i 520 Nm, imaće međutim V8 bi-agregat sa oko 570 konja.

 

 

 

 

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Grupa : rekordan oktobar

 

 

 

Sa 128.593 BMW, MINI i Rolls-Royce automobila prodatih širom sveta, BMW Grupa je zabeležila svoje najbolje prodajne rezultate za oktobar ikada.

Prodaja BMW Grupe i u oktobru beleži dvocifreni rast, odnosno plus od 11,6 odsto u poređenju sa 115.278 prodatih primeraka iz istog perioda prošle godine. U prvih deset meseci isporučeno je 1,190.796 vozila ili 12,9 odsto više u odnosu na godinu pre.

U BMW-u kažu da su najzaslužniji za rast novi modeli poput X1 i serije 5, ali i Minijev Countryman koji čini petinu prodaje Minija. Tako serija 5 beleži rast od 54,8 odsto u odnosu na oktobar prošle godine, a prodaja modela X5 i X6 i posebno serije 7 beleži konstantan rast.

I na kraju Rolls-Royce kome je u oktobru prodaja učetvorostručena na 279 primeraka. Od početka godine isporuke kupcima popele su se na 2.007 vozila.

 

Download BMW in Ovi Store now.