NOVI BMW serije 6 biće korišćen u Nemogućoj misiji 4

 

Iako se još nije pojavila u proizvodnji nova Serija 6 je već postala slavna. Holivudsku slavu je stekla zahvaljujući nastavku filma Nemoguća misija.

Iz glasina se može čuti da će Tom Kruz voziti novu šesticu. Trenutno se film snima u Dubaiju i Velikoj Britaniji  i svoju premijeru će doživeti sledeće godine. U ovom filmu koji nosi naziv Nemoguća misija-Duh protokola pored nove serije 6 će se koristiti i drugi BMW modeli.

Prema saznanjima, koje je izneo jedan insajder i produkcije filma, Tom Kruz je pre para dana bio gost BMW-a u Minhenu gde je video novi BMW 6.

Sjajan marketinški potez BMW-a.  

Download BMW in Ovi Store now.

Najbrži taksista na svetu

Možda posao taksiste ne zvuči tako privlačno kao, na primer, vozača Formule 1, ali ja bih se menjao sa Sabine Schmitz pre nego što stignete da izgovorite "BMW M5".

 

 

 Poslednja epizoda BMW-ovog serijala "Unscripted", odnosno, u slobodnom prevodu, "bez scenarija", donosi nam priču o kraljici Nurburgring Nordschleifea. Sabine Schmitz na toj svetski poznatoj stazi, koja uživa status ultimativnog poligona za testiranje sportskih automobila, vozi takozvani Ring Taxi namenjen svima onima koji uživaju u tome da umiru od straha na suvozačkom sedištu.

Njena biografija kaže da je na popularno nazvanom "Zelenom paklu" pobedila u 35 trka, pa joj verujemo kad ističe da 20-ak kilometara te staze 'ima u krvi', a da je poznaje kao sopstveni džep svedoči podatak o 20.000 odrađenih krugova.

Njena kancelarija je beli BMW M5 s motorom V10 koji razvija 507 KS i sprinta do 100 km/h za manje od pet sekundi.

 

 

Jednostavno neverovatna žena. 

PS. NAŠAO SAM POSAO SVOG ŽIVOTA. 

Download BMW in Ovi Store now.

Zarada BMW-a porasla za trećinu

Nemački BMW, najveći proizvođač luksuznih kola na svetu, objavio je snažan skok zarade u trećem tromesečju i rast prihoda od preko jedne trećine.

 

 

 

 

BMW je objavio neto profit od 871 milion evra (1,22 milijarde dolara) u periodu juli-septembar, u odnosu na 76 miliona evra u istom periodu prethodne godine.

Prihod kompanije povećan je 35,6 procenata, na 15,94 milijarde evra, sa 11,76 milijardi evra u istom tromesečju 2009. Rast je ostvaren zahvaljujući privrednom oporavku i povoljnijoj prodajnoj ceni vozila.

Profit BMW-a, pre izmirenja poreskih obaveza, dostigao je 1,36 milijardi evra, u odnosu na 126 miliona evra u prethodnoj godini, najviše do sada u jednom tromesečju.

Prodaja automobila robnih marki BMW, Mini i Rols-Rojs porasla je 13 odsto, na 366.190 vozila, sa 324.100 u istom pošlogodišnjem tromesečju. 

Izvršni direktor BMW-a Norbert Rajthofer podigao je procenu profita sekcije za izradu automobila na više od sedam procenata ove godine, u odnosu na avgustovsku prognozu od pet procenata.

Rajthover očekuje da će BMW zabeležiti snažan, dvocifren obim rasta prodaje i u poslednjem tromesečju ove godine, zahvaljujući sve većoj tražnji za novim modelima, tako da se može očekivati povećanje isporuka od oko 10 odsto, na više od 1,4 miliona vozila.

Za devet meseci, neto profit premašio je dve milijarde evra, u odnosu na prošlogodisnsjih 47 miliona evra. Prihod je u tom periodu povećan 21 odsto, na oko 43,73 milijarde evra, dok je prodaja kola dostigla 1,062 miliona sa ranijih oko 939.000.

Najveći doprinos visokom rastu prodaje dala je Kina, gde je BMW gotovo udvostučio isporuke za devet meseci 2010, na oko 132.000 vozila. Američka prodaja porasla je 7,4 odsto, na oko 192.000 komada, dok su evropske isporuke povećane 3,2 procenata, na nešto preko 577.000 jedinica.
 

Download BMW in Ovi Store now.

Umetnost : BMW Z4 Coupe od betona

 

 

Sve za umetnost, ali i za reklamu. Doduše, na slici je stari BMW Z4, ali se ovakav ne viđa svaki dan.

Naime, ova replika Z4 Coupea u prirodnoj veličini je napravljena od betona i deo je BMW Art Car izložbe u kineskom glavnom gradu, Pekingu.

Bez obzira na beton, ovaj Z4 Coupe ipak ima i potpuno funkcionalna vrata plus staklene površine.

Download BMW in Ovi Store now.

Nemac preuzeo svoj 135-ti BMW!

Evo šta znači biti pravi fan BMW-a. Nemac Klaus Hammerschmidt je naime preuzeo ključeve svog 135-og BMW-a!

73-godišnji Nemac je svoj prvi BMW (model 1800ti) kupio 1963. godine, a ovaj poslednji, 135-ti po redu je BMW M6 sa Competition paketom.

Kako bilo, Hammerschmidt je do sada vozio 26 primeraka BMW-a sa M oznakom, 29 BMW Alpina i 80 drugih BMW modela.

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M Unleashed- VIDEO

 

 

 

BMW-ov video, nazvan Unleashed, u glavnoj ulozi ima agresivnog dobermana koji pokušava da napadne BMW-ov M model. Kada i BMW "zareži", veliki crni pas postaje slatka kuca...

Download BMW in Ovi Store now.