Exkluzivno BMW Vision EfficientDynamics “Full Runner”

Danas je BMW u svojoj fabrici u Lajpcigu pokazao da vizija postaje stvarnost. Predstavljen je model Vision EfficientDynamics koji je potpuno funkcionalan i spreman za vožnju po gradskim ulicama. Ovo vozilo se zasniva na  BMW Vision EfficientDynamics konceptu.

 

 

 

 Dizajn ovog medela je usmeren da predstavi njegove dinamične performanse. Želja BMW-a je bola da napravi sportski funkcionalni četvorosed. Iako ima samo dvoja vrata to nimalo ne utiče na udobnost zadnjih sedišta. Veliki akcenat je bačen na aerodinamiku pa tako koeficijent opterećenja smanjen na svega 0.22. 

Kombinacijom trocilindarskog 1.5 turbo dizel motora sa hibridnim sinhronim motorom na prednjoj osovini i potpuno hibridnim motorom na zadnjoj osovini omogućava neverovatnih 328 konjskih snaga. Sa tom snagom potrebno mu je samo 4.8 sekundi da ubrza od 0-100km/h. Prosečna potrošnja mu je oko 3.8 litara na 100km što je složićete se jako malo za ovako moćan auto. Isto tako vodilo se računa i o ekologiji, pa ovaj sportista ispušta 99g CO2 po kilometru.

Ovaj model je predstavljen još 2009godine kao koncept vozilo i trebalo je da predstavlja budućnost zadovoljsta u vožnji, ali BMW ne bi bio BMW da ne iznenadi svet i da ga već ove godine predstavi kao zvanični model koji će se uskoro pojaviti u proizvodnji.

Koliko je ovo važan korak za BMW pokazuje i prisustvo Angele Merkel na predstavljanju koja je i održala kratak govor.

 

 

Evo i slika

 

 

 

 

 

 

 

 

Šta reći posle ovoga? Ništa ispao bi suviše glup.

 

Download BMW in Ovi Store now.